TEHNOLOŠKI ISKORAK

VIŠE NITKO NE MORA ZNATI GDJE I KAKVE PORNIĆE GLEDATE: Pornhub i Brazzers sada možete platiti i kriptovalutom

Danas, kad se sve više stvari može plaćati digitalnim valutama, na isto se odlučio i vodeći online pružatelj pornografskog sadržaja.

S jučerašnjim datumom, Pornhub je počeo primati kriptovalutu kao sredstvo plaćnja članarine. Točnije, primaju kriptovalutu Verge, odnosno rebrandirani Dogecoindark.

Korisnici Pornhuba tako sada mogu plaćati premium sadržaj Vergeom, a isto mogu i na sestrinskim stranicama Brazzers i Nutaku.

Verge je, kao i većina kriptovaluta, fokusirana na anonimnost korisnika te je upravo zbog toga, kažu direktori Pornhuba, izabrana za financijsko poslovanje njihove tvrtke i klijenata. Inače, Vergeove transakcije su javno dostupne, odnosno neke informacije o njima su javno dostupne no posebnim alatima se postiže anonimnost na način da se njima sakriju IP adrese i lokacije.

Potpredsjednik Pornhuba kaže kako je kriptovaluta Verge sigurna i pogodna što je u suprotnosti s općenitim funkcioniranje kriptovaluta koje danas uglavnom imaju visoke naknade za transakcije i volatilnu vrijednost zbog čega se novac moe izgubiti preko noći.

I Verge je, poput drugih kriptovaluta bio prilično volatilan. Prošlog prosinca kad je većina digitalnih valuta bila u usponu, Verge je pa na gotovo 22 centa, nakon čega je pao, a na krilima najave suradnje s Pornhubom se popeo na 10 centri po ‘coinu’ što je i dalje vrlo malo u usporedbi s, primjerice, Bitcoinom ili Ethereumom.

Povratak na Net.hr