VIDEO: Pranje šajbe vam je nemoguća misija?

Pokvarene ili loše postavljene mlaznice sustava za pranje vjetrobranskog stakla nevjerojatno su raširen problem, a mogu prouzročiti ozbiljne probleme u vožnji bez obzira na godišnje doba. Zimi je tu blato, ljeti prašina i kukci koje je bez mlaznica koje obavljaju svoj posao nemoguće u vožnji ukloniti.

Koliko vam se puta dogodilo da vozač automobila ispred vas uključi svoje mlaznice, a tekućina za pranje preleti preko njegovog automobila i sleti na vašu šajbu? Osobito je to zgodno kada se dogodi na autoputu pri većoj brzini. Da ne govorimo o tome koliko vozač uopće ima pregled ceste ako ništa ne vidi pred sobom… Međutim, to je problem koji je zapravo vrlo lako riješiti.

Mlaznice mogu uzrokovati probleme ako su začepljene ili ako su se pomaknule. Sve što vam je potrebno je žica i ako ona ne pomogne, komprimirani zrak ili kompresor, te obična igla za šivanje, pomoću koje ćete namjestiti kut špricanja na staklo. Naravno, u slučaju da ne radi pumpa za izbacivanje tekućine, promijenite osigurač ili posjetite mehaničara ako je riječ o ozbiljnijem kvaru.

Jednostavne i vrlo detaljne upute kako riješiti problem koji mnoge muči, a može biti i opasan, pogledajte u priloženom videu.

http://www.videojug.com/embed/566c83f5-8ffc-dcd3-c959-ff0008c8f3fd

Povratak na Net.hr