A TO NIJE SVE...

SRČANI BORAC: Apple Watch spasio život srednjoškolcu

Ako ste jedan od onih koji na Apple Watch gledaju kao na beskoristan gadget, pročitaje ovu priču do kraja, možda se predomislite. Naime, upravo je Apple Watch spasio život Paulu Holeu Jr-u, tinejdžeru iz Massachusettsa, članu srednjoškolske momčadi američkog nogometa.

Hole je primijetio da mu je srčani puls ostao na visokih 145 otkucaja u minuti satima nakon što je odradio pripremni trening za novu sezonu. Kasnije se ispostavilo da ima rabdomijelozu, stanje u kojem mišićno tkivo otpada i otpušta mišićna vlakna u krvotok, što posljedično može uzrokovati oštećenje bubrega.

“U bolnici su mi rekli da bi sljedećeg dana na treningu izgubio kontrolu nad mišićima i postojali bi veliki izgledi da na mjestu umrem. Stoga sam vrlo zahvalan pulsomjeru u mom satu”, rekao je mladi Paul.

“Mislio sam da mi ta opcija nikad neće ni trebati. Ali igrajući se s njim vidio sam kako mi srce kuca u mirovanju. Zato sam i znao da nešto nije u redu nakon treninga.”

Dobio novi iPhone 6s i ponudu za stažiranje

Ali srce mu je ponovo zaigralo kada ga je nakon nekoliko dana nazvao generalni direktor Applea Tim Cook, koji mu je ponudio novi iPhone 6s, ali i stažiranje u tvrtci.

“Teško je opisati osjećaj kada vas nazove šef jedne od najvećih kompanija na svijetu, a naročito kada ste njen veliki obožavatelj kao ja. Nisam znao što reći isprva, bio sam nervozan, ali bilo je zabavno pričati s njim”, rekao je presretni Paul, koji nakon srednje škole želi upisati elektrotehniku.

Onda, jeste se predomislili?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr