ALL-IN-ONE KONCEPT

PRVO PA NABILDANO MUŠKO: Microsoft predstavio vrhunski stroj kojim želi konkurirati iMacu

Microsoft Surface Studio je novi koncept računala koji radni stol pretvara u studio – arhitektonski, dizajnerski, gejmerski, programerski… Vi birate! U Microsoftu smatraju da će njihov Surface studio predstavljati dostojnu konkurenciju Appleovom iMacu.

Prvi Microsoft PC predstavlja sasvim nov koncept računalstva s All-in-One pristupom cijeloj ideji. Veliki i prostrani ekran, sjajan dizajn i nevjerojatani hardver uz touchscreen podršku čine ovo računalo jedinstvenim na tržištu.

Surface je kombinacija svih mogućih tehnologija, počevši od snage desktop računala pa do detalja koje imaju surface uređaji, poput reagiranja na dodir, glas, olovku ili miš.

Osim toga, Surface Studio ima funkciju TrueScale pomoću koje oponaša dokumente i predmete u stvarnom životu. Na primjer, dokumenti izgledaju kao da su otisnuti.

Surface Studio PC ima ekran rezolucije 4,5K, odnosno 4.500 x 3.000 piksela (blizu 200 ppi), s Microsoft PixelSense tehnologijom.

Dijagonala ekrana je 28 inča (skoro 72 centimetra) i ima najtanji LCD panel ikad napravljen, zbog čega je Microsoft morao mijenjati cijeli koncept osvjetljenja i LED pozadinske tehnologije.

Ekran osjetljiv na dodir

Ekran je, naravno osetljiv na dodir, ima podršku za pisanje olovkom, a odnos stranica je 3:2. Kako ima unaprijeđeni prikaz boja i osvjetljenja ovaj stroj je posebno namijenjen dizajnerima, umjetnicima i projektantima.

Posebni dizajn držača omogućava da ekran u svakom položaju stoji čvrsto, bez gravitiranja prema podu, a maksimalno se može spustiti pod kutem od 20 stupnjeva, za komforniji rad.

Na postolju i računalu smješteni su 4 x USB 3.0 priključci, Ethernet, mini DP, SD i audio ulaz 3.5 mm.

Od dodatne opreme koja se isporučuje sa Surface Studio PC-jem tu su bežični miš i tastatura, ali i novi “kotačić”, odnosno Surface Dial, koji je novi način upravljanja opcijama računla, olovke i dodatnih menija u programu u kojem se koristi.

Surface Dial se može koristiti i za iste programe i namjene na drugim Surface modelima – tableti i Surface Book prva generacija takvih računala.

Srce Surface Studio računala kuca u ritmu četvorojezgarnog Skylake procesora, pomognutog GeForce 980M grafikom, uz 32 GB RAM i 2 terabajta hibridnog diska za podatke. Cortanom se može upravljati pomoću mikrofona, a na raspolaganju je i 2.1 zvučni sistem, za koji nije objavljena jačina.

Samo jedna žica

Ono što je sjajno je i da je Microsoft potrošnju struje optimizirao tako da iz računala izlazi samo jedan kabel (270W strujno napajanje).

Microsoft je otvorio mogućnost prenarudžbi, da bi prva računala isporučio do kraja godine po cijeni od 2.999 dolara.

Povratak na Net.hr