OPAKA PRIJEVARA

PRIPAZITE, NA WHATSAPPU OPET KRUŽI OPASNA PORUKA: ‘Virus je težak i ozbiljan, ovo nikako ne otvarajte!’

Korisnici WhatsAppa ponovno su se našli na udaru elektroničke pošte neistinitog sadržaja, poslane s ciljem zastrašivanja ili dezinformiranja primatelja

Nakon 2016., kada se pojavila prvi put, poruka WhatsAppa Gold hoax, čini se, ponovno cirkulira. U prvoj polovici poruke navodi se kako će se idućeg dana pojaviti video pod nazivom “Martinlli” te da će on hakirati vaš mobilni uređaj.

Točnije u poruci stoji: “Ako poznaješ nekoga tko se koristi WhatsAppom proslijedi ovo. Kolege iz IT-ja savjetuju da video koji pod nazivom ‘Martinelli’ dolazi sutra ne otvarate. On hakira vaš telefon i ništa ga neće popraviti. Proširite ovo”.

Kao prvo, ne postoji nikakav “Martinelli video”, a kao drugo, preostala polovica poruke upozorava na WhatsApp Gold – što je prava prijevara, piše The Mirorr.

Brojne poruke, ali neistinite

U poruci se još navodi kako da, ako dobijete poruku, napravite “update” WhatsAppa na WhatsApp Gold nemojte “kliknuti”. “Sad je rečeno na vijestima da je virus težak i ozbiljan. Proslijedite to svima”, dodaje se.

The Mirorr ističe kako su korisnici WhatsAppa dosad dobivali različite poruke u kojima trebaju instalirati određene novitete, međutim samo je jedna verzija WhatsAppa, i to ona koju korisnici već koriste.

Povratak na Net.hr