DOLAZI I S TIPKOVNICOM

PRILAGODLJIV TABLET: Google Pixel C odgovor na novi iPad i Surface

Uz dva nova Nexus telefona i novog Androida 6.0 Marshmallow operativnog sustava, Google je na godišnjoj konferenciji predstavio i tablet. Pixel C je zapravo prvi tablet kojeg je Google u cijelosti sam dizajnirao, dakle bez pomoći neke od hardverskih kompanija kao što je slučaj kod Nexus branda.

“Slovo C (Convertible) znači da je tablet promjenjiv, prilagodljiv”, rekli su tijekom prezentacije.

Radi se o uređaju koji će se moći koristiti zajedno s dodatnom fizičkom tipkovnicom, što sugerira da Google njime izravno napada Microsoftov Surface i novi Appleov iPad Pro. Zanimljivo je što se tipkovnica može koristiti na više načina. Dakle, osim kao tipkovnica, ona se pretvara u držač tableta, bežični punjač te zaštitu za zadnji dio Pixel C tableta, kojem služi kao poklopac.


Kućište je izrađeno iz aluminija, uređaj je pokretan moćnim NVIDIA Tegra X1 procesorom, a operativni sustav je novi Android 6.0. Ekran je osjetljiv na dodir, dijagonale 10.2 inča i rezolucije 2560×1800 piksela (308 ppi).

Verzija od 32GB u SAD će koštati 499 dolara, a 64GB 599 dolara, dok će za fizičku tipkovnicu biti potrebno nadoplatiti 149 dolara.

O ovom uređaju ostali detalji tek trebaju biti objavljeni, uključujući i one o dostupnosti na pojedinim tržištima.

Povratak na Net.hr