DO NOGU POTUKAO PLAYSTATION

PREDSTAVLJEN NOVI X BOX: Najbrža i najmoćnija konzola ikad, ali cijena je mnoge ohladila…

Novi model Xboxa, Xbox One X, na tržište dolazi 7 studenog, s cijenom od 445 eura.

Na tiskovnoj konferenciji, Microsoft je najavio novu konzolu do sada poznatjoj kao Projekt Škorpion. Novo ime povezuje ju s Xbox One S konzolom koja je predstaljena prošlog kolovoza.

One X manji je od prošlih modela te minimalističkog crnog dizajna. Usprkos tehničkim nadogradnjama, kompatibilna je sa svim aktualnim igricama.,

Sa grafičkim procesorom od šest teraflopa koji se vrti na 1172 MHz, 12 GB GDDR5 memorije i CPU-om s 2,3 GHz osjetno je snažnija od prethodnika Xbox One S i, mnogo važnije, glavnog konkurenta PlayStation 4 Pro koji ima CPU s 911 MHz te 4.2 teraflopa.

Ali to nisu sve prednosti: One X ima u UHD Blu-ray, pa će igraču uživati u nativnoj 4K rezoluciji, te HDR efektima i Dolby Atmos surroundu. Direktor razvoja softwera Kareem Choudhry kaže kako će sve Xbox igre imati bolju grafiku i bitno brže učitavanje. Čak i oni koji nemaku 4K televizore, imat će koristi od nove grafike.

Osim toga, neke od glavnih igara ( Gears of War 4, Resident Evil 7 and Rocket League ..) već su najavile nove, besplatne nadogradnje koje će izvući maksimum iz boljih performansi novog X boxa, ističe Guardian.

Povratak na Net.hr