Virtualna stvarnost uživo!

POTPUNO NOVO ISKUSTVO: YouTube najavio prijenos uživo VR snimki

Kako ne bi zaostali za drugim IT firmama, googleov YouTube isto se ubacio u posao s ponovo probuđenom VR tehnologijom.

YouTube već već nudi imersivne slike u 360 stupnjeva, od kojih su najpopularnije googleove virtualne ture, kao i slične video snimke, bilo direktno preko YouTubea ili preko Cardboarda. No dodavanje mogućnosti živog prijenosa snimki u 360 stupnjeva bilo bi nešto potpuno novo.

Postoje dosta čvrste glasine kako YouTube kontaktira s proizvođačima 360° kamera kako bi raspravio o detaljima oko ponude živog, imersivnog prijenosa preko ove popularne platforme za dijeljenje videa.

To su trenutno svi detalji, nije spomenut datum kada bi se to dogodilo a niti sam YouTube nije još službeno najavio takvo što. Unatoč tome, u zadnjim su se tjednima pojavile neke indicije da i sam Google razvija svoju VR kameru, te nije teško zamisliti kako Google namjerava staviti svoju VR kameru u ruke milijuna youtubera potencijalno zainteresiranih za snimanje i direktno objavljivanje VR snimki.

No čak i ako Google razvija svoju vlastitu VR kameru, ima smisla da se YouTube prilagođava i kamerama drugih proizvođača kako bi se što više VR sadržaja moglo objaviti na njihovoj stranici.

Uz podršku Googlea i godina iskustva, YouTube bi mogao osigurati kvalitetne video prijenose, te je mogućnost live prijenosa VR snimki daleko veća preko YouTubea nego preko nekog od startupova koji trenutno eksperimentiraju s takvom tehnologijom.

 

Povratak na Net.hr