U PONUDI AIR NEW ZEALANDA

PAMETNA NARUKVICA: Pratite dijete koje samo leti zrakoplovom pomoću Airbanda

Novozelandska zrakoplovna kompanija Air New Zealand oduvijek je privlačila pažnju uvođenjem novotarija u svoje poslovanje. Ovoga puta su objavili kako uvode pametne narukvice za djecu koja putuju sama. Ovim potezom roditelji neće toliko brinuti, već će ih moći pratiti tijelom leta.

Airband će slati podatke u obliku SMS poruka na najviše pet različitih brojeva pomoću čiša ugrađenog u narukvicu. Razmak između izvještaja moguće je programirati, no u principu čip će slati poruke na početku, u sredini i na kraju leta.

“Jasno nam koliko je stresno za roditelje kada im dijete putuje bez pratnje.Naravno, određeni stres postoji i kod djeteta. Stoga smo pokušali osigurati koliko toliko mir pružanjem informacija o putovanju djeteta”, poručili su iz Air New Zealanda.

Narukvice će dobiti djeca između 5. i 11. godine starosti koja putuju sama, a djeca do 16 godina sami će moći tražiti Airband ako im je potreban.

Usluga će biti besplatna do 3. veljače, a kasnije će se naplaćivati 15 dolara po djetetu na domaćem letu, a 40 dolara po djetetu na međunarodnom letu.

Povratak na Net.hr