BIRAJTE IZMEĐU KAVE, DŽUNGLE, BRESKVE...

OLFAKTORNA BUDILICA: Zaboravite na iritantne zvukove, Sensorwake vas budi mirisom

Zvuk alarma u rano jutro sigurno je jedan od naomraženijih na svijetu. No, što ako bi vas ujutro umjesto iritantnog zvuka probudio miris kave ili toplog kroasana ili čak miris novca? Tom mišlju se vodila ekipa iz pariškog startupa kada su kreirali Sensorwake.

Izgledom podsjeća na bilo koju drugu budilicu, no Sensorwake umjesto zvuka za buđenje koristi male zamjenjive kapsule koje ispuštaju različite mirise. Kako tvrdi izumitelj Guillaume Rolland, buđenje mirisom je puno prirodnije i efikasnije od zvukova koji nas naglo probude. Pritom je dovoljno dvije do tri minute ispuštanja mirisa prije nego se probudite.

Inače, Rolland je francuski tinejdžer koji, kako sam kaže, mrzi jutarnje sate, pa je morao izumiti nešto što će mu olakšati buđenje. Njegov projekt je prošle godine na Kickstarteru pripupio preko 200.000 dolara te je Sensorwake trenutno u fazi proizvodnje.


Za vrijeme trajanja sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu, Sensorwake je moguće naručiti za 89 dolara, što je 20 dolara niže od regularne cijene. Jedno punjenje, koje je dovoljno za 30 dana buđenja, košta 10 dolara, a moguće je birati između šest različitih mirisa od džungle, pa sve do breskve.

I da, Rolland se sjetio i onih koji tvrdo spavaju, pa je za svaki slučaj ugradio i normalnu budilicu, koja će se oglasiti ako vas miris ne probudi. Ne brinite, nećete zakasniti na posao.

Povratak na Net.hr