200 MILIJUNA KORISNIKA

MOBITEL ĆE VAM BITI ZAHVALAN: Pređite na Facebook Lite, vrijeme je, kaže Zuckerberg

Facebook Lite je ogoljena verzija ‘nametničke’ aplikacije Facebook, koja nudi osnovnu funkcionalnost kakvu ima i klasična Facebook aplikacija, ali bez previše ‘šminke’ i uz mnogo manje potrošnje energije i podataka.

Mark Zuckerberg se pohvalio kako Lite verziju Facebook aplikacije koristi više od 200 milijuna ljudi širom svijeta i da taj broj stalno raste.

Na Facebook Lite aplikaciji sve je svedeno na minimum i manje zahtjevno, pa i sama aplikacija, koja zauzima manje memorije, skladišti manje podataka u uređaju i troši manje resursa.

U FACEBOOKA PREVELIKE UŠI: Najpopularnija aplikacija prisluškuje i kada ne koristite telefon

Facebook Lite se brzo učitava, a aplikacija je namijenjena i vrlo starim Android uređajima, a radi čak i na EDGE mreži i sporim internetskim vezama.

Aplikacija je dostupna i u Hrvatskoj i možete je besplatno preuzeti u Play Storeu i koristiti umjesto klasične Facebook aplikacije.

Messenger je, također, dio Facebook Lite aplikacije, kao što se nekad nalazio unutar Facebook aplikacije, što znači da ni tu aplikaciju koja troši ogromne resusre ne morate imati instaliranu na telefonu!

FLATBOOK ZA CHROME: Uz ovaj besplatni dodatak Facebook napokon izgleda jednostavno, a nema ni omraženih reklama

Dokazano je da će vam telefon prodisati kad izbrišete Facebook i Messenger aplikaciju pa je možda došlo pravo vrijeme da pređete na Facebook Lite.

Povratak na Net.hr