Mini ide na Sjeverni pol kod Djeda Mraza

Miniji ne prestaju plijeniti pažnju dobro osmišljenim kampanjama. Prošle godine 26 plesača naguralo se u standardni Mini Cooper čime je srušen rekord koji su postigli kada se u Mini ugurao 21 studenat iz koledža u Kuala Lumpuru.

Ove godine organiziraju konvoj. Naime, konvoj Minija krenut će 24. studenog prema mjestu Rovaniemi u Finskoj, u Arktičkom krugu kako bi Djedu Mrazu donijeli božićna pisma koja su napisala djeca i odrasli širom svijeta. U isto vrijeme, Mini će pokušati ući u Guinnessovu knjigu rekorda na način da postavi rekord za najveću listu novogodišnjih poklona za Djeda Mraza, piše autoblog.com.

Kako bi postigli ovaj cilj, Mini će kampanju pokrenuti na ukupno 16 tržišta. Zemlje koje sudjeluju u ovom projektu su Njemačka, Italija, Velika Britanija, Poljska, Slovenija, Mađarska, Rumunjska… , a izvan Europe uključene su i Sjedinjene Države, Rusija i Singapur.

Kada 24. studenog konvoj krene iz BMW-ova sjedišta u Minhenu, očekuje ga putovanje dugo više od 3.000 kilometara.

Iako neće biti dio konvoja, novi model Mini Paceman dočekat će konvoj u Rovaniemiju zajedno s bivšim vozačem “rally” utrka Raunom Aaltonenom koji će “demonstrirati svoj nedostižni talent” u vožnji Pacemana.

Povratak na Net.hr