Microsoft ima novi logotip, prvi od 1987. godine

Microsoft ove godine namjerava osvježiti svoje Windows i Windows Phone operativne sustave, ali to nije sve.

Prvi put u posljednjih 25 godina ova kompanija predstavit će u potpunosti novi korporativni logotip kojemu je cilj da prikaže znatno modernije lice ove kompanije koja hrabro kreće prema izazovima budućnosti.

U intervjuu za Seattle Times, Microsoftov generalni menadžer za brand strategiju rekao je da novi logotip “signalizira tradiciju, ali je i signal za budućnost – novost i svježinu”.

Novi logotip tako koristi Segoe font koji je prije nekoliko godina korišten u Microsoftovom softveru i za potrebe ‘brandinga’.

To je ujedno i prvi put da je Microsoft uključio simbol u svoj logotip, uzimajući četiri boje u kvadratima koje se koriste u njegovom Windows logotipu i inkorporirajući ih u Metro sučelje preko mnogih svojih platformi.

Seattle Times izvještava da će se novi logotip odmah početi primjenjivati, a prvo se pojavio na web stranici Microsoft.com i na Microsoftovim Twitter i Facebook profilima.

Također će u narednih nekoliko tjedana kompanija objaviti nekoliko televizijskih reklama, a vjerojatno će i svi nadolazeći proizvodi i usluge koje dolaze kasnije ove godine biti u znaku novog logotipa.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr