Nissan Leaf limuzina za osmero putnika

Luksuzni hotel Embassy Suites iz Nashvilla, glavnog grada američke savezne države Tennessee, vlasnik je prve (cestovne) limuzine na svijetu koja za pogon koristi isključivo električnu energiju.

Kao što se i sami možete uvjeriti, zapravo je riječ o produženoj izvedbi Nissanovog modela Leaf, a izradila ju je tvrtka Imperial Coach Builders iz Springfielda (Missouri), inače specijalist za ovakve kreacije, piše autoholik.net.

Električna limuzina može udobno smjestiti najviše osmero putnika, uključujući vozača, a hotel će ju koristiti za prijevoz VIP klijenata, ponajviše do obližnjeg aerodroma, koji je udaljen svega osam kilometara, ali i za kraće rute po gradu.

Pogonski sklop je identičan serijskom modelu, a čine ga elektromotor snage 108 KS i 280 Nm okretnog momenta te litij-ionske baterije kapaciteta 24 kWh koje su ovom prilikom pomaknute prema stražnjem kraju vozila radi bolje raspodjele težine.

Performanse limuzine nisu poznate, kao niti autonomija, no s obzirom na nešto veću masu u odnosu na kraći model (samo aluminijske ekstenzije teže oko 200 kilograma), za očekivati je kako su ipak osjetno lošije od serijskog modela.

Cijena transformacije nije objavljena.

Više
autoholik.net

Povratak na Net.hr