ZA NEKE NISTE NI ČULI

KOJI VI IMATE? Ovo je top 10 lista najbržih pametnih telefona na svijetu

Kineski Antutu je najpopularnija i najobjektivnija platforma za testiranje brzine uređaja, a ovih dana su objavili rezultate testiranja brzine procesora u pametnim telefonima. Prema njima, najbrži telefon na svijetu trenutno je iPhone 6 Plus.

Štoviše, s ukupno 132620 bodova iPhone 6 Plus je daleko ispred konkurencije. Premoćnu pobjedu iPhone 6 Plus može zahvaliti A9 procesoru koji je 40 posto brži u odnosu na prethodnu generaciju. AnTuTu na ovu listu nije uvrstio obične iPhone 6 i 6S modele, jer u rezultatima postoje zanemarive razlike između njih i Plus modela.

Na drugom mjestu, s gotovo 40.000 bodova manje, je Huawei Mate 8, dok je na trećem mjestu Meizu Pro 5. Krug od pet najbržih telefona na svijetu zatvaraju Samsungovi modeli Note 5 na četvrtom mjestu i S6 Edge+ na petom mjestu.

Starija verzija Appleovog telefona, iPhone 6 Plus našao se na šestom mjestu. Uz Meizu, vjerojatno niste čuli ni za dva telefona na sedmom, odnosno osmom mjestu – Oneplus 2 i Letv 1Pro. Ljestvicu zatvaraju Xiaomi Note Pro i Nexus 6p.

Povratak na Net.hr