KULE U ZRAKU

KAD NEBO ŠALJE PAKETE: Amazon će graditi zračna skladišta koja će služiti i kao baze dronova?

Amazonu je odobren patent za gradnju leteća skladišta nalik cepelinima u kojima bi držao proizvode za dostavu i koja bi služila kao ‘matični brod za polijetanje dronova.

Patent je predan još 2014. godine i odobren je u travnju ove ghodine, ali se za njegovo postojanje i detalje saznalo tek ovih dana, piše TechCrunch.

Prema patentnom zathjevu, dronovi koji kreću iz tzv. zračnih distributivnih centara (Airborne Fulfillment Centers, AFCs) koristili bi puno manje energije od onih koji polijeću s tla.

NETKO JE NARUČIO KOKICE? Amazon se hvali uspješnom prvom dostavom paketa dronom

AFC-i bi lebdjeli na visini od 13.700 metara, iznad visine u kojoj se odvija komercijalni zračni promet, a proizvodi bi se na njih dopremali shuttleovima ili manjim cepelinima.

Zračna skladišta bi bila smještena iznad područja na kojima Amazon očekuje veću potražnju za određenim proizvodima.

Tako bi se, primjerice, u slučaju održavanju većeg sportskog događaja skladiše moglo napuniti grickalicama i suvenirima, koje bi dronovi potom spustili do potrošača.

Osim toga, skladišta bi mogla lebdjeti u blizini stadiona i na njima bi se mogle prikazivati reklame ili poruke sponzora.

Osim roba, shuttleovi bi u zračna skladišta i natrag na zemlju mogli prevoziti i ljude.

Iz Amazona još nisu komentirali do koje je faze stigao ovaj projekt, ali su se nedavno pohvalili prvom uspješnom dostavom dronom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr