GEAR VR HEADSET ZA 99 DOLARA

JESTE LI SPREMNI: Facebook i Samsung dostavljaju virtualnu stvarnost na vaš telefon!

Virtualna stvarnost već neko vrijeme kuca na naša vrata. Sada kuca i na naše mobitele. Facebook i Samsung uskoro predstavljaju VR headset uređaj pristupačan cijenom koji bi mogao promijeniti način na koji danas doživljavamo virtualnu stvarnost…

Oculus je tvrtka za virtualnu stvarnost na čelu ovog projekta, a njihov gazda je Facebook. U suradnju sa Samsungom najavili su Gear VR kacigu za 99 dolara, koja će biti kompatibilna sa Note 5, S6 Edge+, S6, S6 Edge i svim drugim, do sada najavljenim Samsung VR modelima, piše Cnet.com.

Potpisana su partnerstva sa distributerima filmova i igara, “u igru” su odmah ušli Twentieth Century Fox i Lions Gate Entertainment Corp, pa će se na VR headsetu moći gledati trilogija Aliena, Pulp Fiction i svi nastavci Igre gladi. Tu su i veliki gaming igrači, Sega, Midway i Namco, koji pripremaju VR verzije svega i svačega, od Pacmana do Minecrafta.

POSEBNO ZA FACEBOOK: Ovaj 360° Star Wars video je totalno cool

Gear VR će se koristiti i za pristup VR Facebooku, što znači kako ćete Newsfeed i ostali sadržaj moći gledati u 360 stupnjeva, piše na blogu Wall Street Journala.

Novi headset je 22 posto lakši od prethodnih verzija i, kako kažu u Oculusu, puno udobnijia. U trgovinama se očekuje sljedećeg mjeseca, upravo prije početka blagdanskog šopinga…

Ostaje vidjeti kako će reagirati tržište i jesu li spremni dodati još jedan uređaj u ionako pretrpane živote. Neki predviđaju 30 milijuna prodanih uređaja godišnje do 2020. godine, a neki nisu tako optimistični.

Povratak na Net.hr