IMA I TOGA...

DOSADILO MU ZVOCANJE STARACA: Inženjer oženio ‘mladenku roboticu’ koju si je sam napravio: ‘Prvo smo dva mjeseca izlazili…’

Kineski inženjer oženio je mladenku-robota kojeg je sam napravio, i to nakon što su prvo 2 mjeseca izlazili.

Oženio je suprugobota

Zheng Jiajia (31) diplomirao je umjetni inžinjering, no umjesto da stvara korisne robote koji bi služili na dobrobit cijelom čovječanstvu, on si je napravio jednoga (jednu?) za brak, piše Interesting Engineering.

Robota je napravio još prošle godine te su prvo dva mjeseca ‘izlazili’, valjda kako bi vjenčanje bilo manje čudno.

Jiajia priznaje kako je jedan od razloga za vjenčanje s robotom konstani pritisak njegove obitelji da se oženi.

U skladu su tradicionalnim kineskim običajima, robotska mlada nosila je crnu haljinu i crveni šal preko glave. Iako vlasti nisu službeno priznale ovaj brak, inžinjerova majka i prijatelji prisustvovali su ceremoniji.

Supruga 2.0 – uskoro će ju ažurirati da bude korisnija

Jiajia je sam doveo mladenku na vjenčanjeFoto: Screenshot

Jiajia je imenovao svoju suprugu-robota Yingying, a dotična je u stanju pročitati neke kineske znakove, prepoznati neke slike i izgovoriti nekoliko jednostavnih riječi.

Kako bi dodatno poboljšao svoj bračni život, inžinjer namjerava ažurirati svoju suprugu kako bi ista mogla hodati i obavljati redovite kućanske poslove.

FRANCUSKINJA LILY: ‘Zaljubljena sam u robota, udat ću se za njega! Strojevi me seksualno privlače već godinama, ali to nije uopće čudno’

Java postaje čudnija od sna

Stavovi na društvenim medijima podijeljeni su glede braka s robotom. Dok se mnogi smiju na samu pomisao vjenčanja s robotom, brojni drugi vjeruju kako postoje i definitivne koristi braka s robotom.

To bi, između ostaloga, pomoglo riješti problem tzv. spolnog jaza koji muči današnju Kinu. Kako su zbog politike jednog djeteta mnogi roditelji birali dječaka, danas postoji spolni nesrazmjer te na svakih 100 žena dolazi čak 113.5 muškaraca.

Predstavlja li ovo početak novog trenda? Hoće li se budućnost sastojati od ljudsko-robotskih hibrida?

Možda, dok se drugi zamaraju ovim pitanjima, futuristička manjina već kreće u nepoznato. Baš kao Zheng Jiajia i Yingying.

Povratak na Net.hr