GRUPNO FINANCIRANJE

CROWDFUNDING CONVENTION: Indiegogo dolazi u Zagreb

Financiranje različitih projekata putem grupnog financiranja ili crowdfundinga nailazi na sve veći interes, stoga Zagreb Crowdfunding Convention u Hrvatsku dovodi Indiegogo, jednu od najpopularnijh svjetskih platformi za crowdfunding.

Liz Wald, potpredsjednica Indiegoga i Anastasia Emmanuel, direktorica Indiegoga za Europu, u Zagrebu će razmijeniti iskustva i znanja o pripremi crowdfunding kampanja i razgovarati o rješavanju prepreka za daljnji razvoj crowdfundinga u Hrvatskoj.

Kako ističe Liz Wald, svi bi trebali dobiti priliku za financiranje projekata u koje vjeruju, bili to kreativni, poduzetnički ili projekti za pomoć zajednici.

Sličnog je mišljenja i Anastasia Emmanuel koja naglašava kako crowdfunding nije puko traženje novca, nego okupljanje kritične mase ljudi koji vjeruju u određenu ideju ili projekt i žele pomoći njenom ostvarenju.

Predstavnice Indiegoga u Zagrebu će boraviti 17. i 18. rujna, a sudjelovanje na Zagreb Crowdfunding Convention potvrdio je i Hrvoje Prpić koji će predstaviti svoje iskustvo u vođenju trenutno najuspješnije domaće crowdfunding kampanje u kojoj je za projekt Trillenium prikupljeno više od 2 milijuna kuna.

Sudjelovanje na konvenciji je besplatno, a svi zainteresirani ulaznice mogu preuzeti preko sustava Entrio.

Povratak na Net.hr