Belgijanci žele zabraniti hostese na sajmovima automobila

Posjetitelji nadolazećeg sajma automobila Bruxelles Motor Show koji počinje 11. siječnja, morat će ove godine više usredotočiti pažnju na automobile jer oskudno odjevene hostese navodno nisu ‘primjerene’ tom događaju.

Belgijska ministrica jednakih mogućnosti Joelle Milquet uputila je pismo belgijskoj automobilskoj federaciji Febiac koja organizira Bruxelles Motor Show u kojem traži da sve hostese koje će se pojaviti na ovogodišnjem sajmu budu “primjereno” odjevene.

Prema njezinom mišljenju, izložbe noviteta iz auto i moto industrije posjećuju i brojne obitelji s djecom, pa oskudno odjevene mlade djevojke ne pružaju pozitivan primjer.

“Sajam automobila je mjesto na koje dolazite s obitelji, mi moramo dovesti u pitanje stereotipe koje prenosimo našoj djeci i mladeži”, rekla je ministrica Milquet.

Kako piše Autoblog.com, prošle je godine bilo nekih incidenata na ovom sajmu u kojima je zabilježeno “nepristojno ponašanje” (muških posjetitelja, a ne hostesa), pa je ministrica ovako reagirala.

No, možda ovo nije kraj. Ministrica je navodno izjavila da se zauzima i za donošenje zakona koji bi u potpunosti zabranio pojavljivanje hostesa na sajmovima automobila u toj zemlji.

Očekuje se da će ove godine Bruxelles Motor Show okupiiti više od 350.000 posjetitelja.

Povratak na Net.hr