Amazon.com počeo prodavati vina

Amazon.com najveća online knjižara na svijetu koja prodaje još niz drugih proizvoda poput računala, glazbe, potrošačke elektronike, nakita… sada je dodala još jednu kategoriju – vino.

Amazon.com objavio je da će početi isporučivati butelje i kartone vina u 12 američkih saveznih država i u Washington DC. Ova kompanija sa sjedištem u Seattleu koja je najveći online trgovac na svijetu najavila je da će trošak isporuke do šest butelja biti 10 dolara, piše Huffington Post.

Na Amazonovim web stranicama korisnici mogu birati među 1.000 vina iz različitih vinarija diljem Sjedinjenih Država. Vina dolaze direktno od proizvođača, a ne od Amazona. Cijene po butelji kreću se od 10 do 100 dolara.

Ulaskom na ovaj dio tržišta Amazon je stupio u rivalski odnos s mnogim online prodavačima vina kao što je primjerice najpoznatiji takav servis Wine.com, ali i s tradicionalnim prodavačima vina.

Na stranicama Amazona uz svako vino možete pronaći i informacije o proizvođaču, recenzije bilješke o kušanju, preporuke za slaganje s hranom i sl.

Povratak na Net.hr