NOVI SVIJET

[VIDEO] DOLAZAK U BUDUĆNOST: Ovaj čovjek proveo je 44 godine u zatvoru, pogledajte kako reagira na novu tehnologiju

Otis Johnson nedavno je otpušten iz zatvora nakon što je iza rešetaka proveo pune 44 godine.

Bilo mu je 25 kada je započeo izdržavanje kazne zbog pokušaja umorstva policajca, a 69 kada je izašao na slobodu, prenosi Independent.

Čudan, ali i smiješan, novi svijet

Kada se našao vani, ubrzo je shvatio kako je svijet postao jako različito mjesto, potpuno futurističko u odnosu na svijet kojeg je ostavio za sobom u kasnim šesdesetima.

Johnson je nedavno posjetio Times Square u New Yorku, gdje ga je iznenadila i zbunila moderna tehnologija koja ga je okruživala – ljudi sa “žicama u ušima” slušaju glazbu kao da su agenti CIA-e, pješaci “pričaju sami sa sobom” na svojim iPhoneima, te neonski videozidovi koji osvjetljavaju izloge trgovina.

Bivši zatvorenik pružio je fascinantnu perspektivu na svijet današnjice i na modernu tehnologiju koju uzimamo zdravo za gotovo.

Šokiralo ga je koliko ljudi, ne samo da ima slušalice u ušime i gleda u svoje smartfone, već i uopće ne gledaju gdje idu.

“Sada jedem različite stvari. Isprobavam svu ovu ludu hranu koje ranije nije bilo. Smiješne večere, pića različitih boja, koja isto izgledaju smiješno.”

Johnson kaže kako postoji toliko puno stvari za jesti da je teško odlučiti se što izabrati. Zbunio ga je maslac od kikirikija koji u sebi ima žele. “Toga definitivno nije bilo u zatvoru.”

Rekao je da, otkako je izašao, posebno voli autobuse, jer “vidite različite stvari i pričate s manje ljudi”, s obzirom da sada u autobusima, za razliku od podzemne i vlakova, sada ima dosta mjesta.

Veliki izbor hrane danas ga čudi, ali mu je i smiješanFoto: Screenshot

Uživa na slobodi

JAPANSKI DUĆANI SU ČUDO TEHNOLOGIJE: Oni žive 100 godina u budućnosti, mi možemo samo sanjati o tome

“Dobar je osjećaj biti u društvu. Stvarno dobar osjećaj”, kaže bivši višegodišnji zatvorenik.

“Možete otići van kad god zaželite. Ja volim biti na suncu i promatrati ljude. Volim biti slobodan.”

Najviše ga pogađa to što nema nikoga svoga. Krajem 80-tih Johnson je izgubio kontakt s obitelji, te ih sad ne može naći.

Kaže da kada rano ujutro ne može spavati, ode van u park i samo meditira.

“Morate pustiti stvari da odu, jer zadržavanje ljutnje u sebi samo stagnira vaš rast i razvoj”, rekao je Johnson. “Meni nitko ništa ne duguje. Vjerujem da se sve događa s razlogom.”

Povratak na Net.hr