KONCENTRIRAT ĆE SE NA SOFTVER

PROPAST ‘PROJEKTA TITAN’: Apple ipak neće proizvoditi samovozeće automobile. Za sada

Apple navodno namjerava u potpunosti ukinuti program razvoja i proizvodnje samovozećih automobila, poznatiji kao Projekt Titan, piše Express.

Proizvođač iPhonea koji je u zadnje vrijeme uložio dosta truda u razvoj automobilske proizvodnje, znatno je smanjio tim odgovoran za njihovu buduću proizvodnju, što je dovelo do stotina otkaza.

SAMO DA SE NE ZOVE iCAR: Apple automobil na tržištu 2019. godine?

Proizvodnja (pametnih) automobila prekomplicirana za Apple

Umjesto toga, Apple će se sada fokusirati na proizvodnju pametnog softvera koji će pokretati buduća pametna vozila, a za koja se oćekuje da će se pojaviti na cestama u sljedećih nekoliko godina.

apple-auto1
Stvoriti naprednu automobilsku proizvodnju ni od čega unutar samo par godina bio je očito prevelik zalogaj za AppleFoto: Apple

Izgleda da je Apple imao velikih problema u vezi sa složenim projektiranjem budućih pametnih vozila, a što je podrućje koji se ta tvrtka nikada nije bavila prije početka Projekta Titan 2014. godine.

Preostali zaposlenici koji su radili na tom projektu sada će raditi na stvaranju samovoznog sustava koji bi se mogao povezati s vozilima drugih proizvođača ili eventualno vratiti na vlastita Appleova vozila u budućnosti.

Tim je dobio rok do kraj 2017. da odluče o daljnjem smjeru programa, kao i da dokažu da su u stanju proizvesti nešto konkretno.

TAJNI PREGOVORI: Apple očito namjerava kupiti McLaren, proizvođača vrhunskih jurilica

Car Play – iOS za automobilsku zabavu

Apple je već objavio Car Play, verziju svog iOS mobilnog softvera posebno dizajniranog za vozila, koji nudi lakši pristup vašem zabavnom sadržaju, poput glazbe, tijekom vožnje.

Do sada su već neki vodeći proizvođači automobila, poput BMW-a, Audija i Ferrarija otkupili taj softver, a očekuje se da će ih biti još.

Povratak na Net.hr