4 NOVA TELEFONA DO KRAJA 2016.

POVRATAK OTPISANIH: Okuplja se stari Nokia tim i već se radi na novim uređajima

Nokia vraća, to je već svima jasno, ali sad je poznato daleko više detalja o tome tko će raditi na razvoju novih Nokia uređaja. Stari tim se okuplja ponovo u nadi da će vratiti Nokia ime na staze stare slave, u što uopće nitko ne sumnja.

Pekka Rantala, bivši direktor tvrtke Rovio (Angry Birds i druge igre) vraća se u Nokia jato, u kojem je radio više od 17 godina, dok nije prešao na čelo Rovija.

U Roviju je bio kratko, jer je Angry Birds već bila na izmaku, ali je Nokiju vodio uspješno, a napustio ju je 2011. godine.

Rantalu je zaposlila tvrtka HMD Global, koja je otkupila prava na ime Nokia i proizvodnju uređaja (mobilnih i nosivih), a posao će mu biti “uvjeriti korisnike Android uređaja da bi trebali preći na Nokia (Android) telefone, tablete i pametne gadgete”, objavio je Android Authority.

“Volim Nokiju, volim ono što je ona predstavljala, čega se ljudi još uvek sjećaju i volim to što njen uzlet kreće ponovo”, izjavio je Rantala za portal CNet.

Ono što bi SIGURNO Nokiju vratilo u vrh su zanimljivo dizajnirani telefoni, odlične autonomije (baterije) i izdržljivo kućište.

Ali to nije sve! FIH Mobile Limited je druga tvrtka, koja postoji pri Foxconnu i koja će za 350 milijuna dolara prisvojiti pravo na proizvodnju i promociju Nokia telefona osnovne funkcionalnosti, koje još uvijek drži Microsoft (i želi ih se što prije riješiti).

Tranzicija iz Microsofta u ruke FIH Mobile Limiteda dogodit će se do kraja 2016. godine, kad će nova tvrtka preuzeti i brigu o 4.500 zaposlenih zajedno s ogrankom Microsoft Mobile Vietnam.

Četiri Nokia telefona do kraja godine!

Stari Nokia tim već vrijedno radi na novim Nokia uređajima.

Ali to je tek početak, jer je kineski ogranak tvrtke potvrdio da će se do kraja 2016. godine pojaviti najvjerojatnije tri ili četiri Nokia Android telefona.

Android Authority je objavio da će Nokia objaviti nekoliko premium i nekoliko povoljnih Android uređaja, koje će pratiti najvjerojatnije i neki pametni nosivi gadget – sat, fitness dodatak ili pametni privjesak.

HMD, kineski vlasnik brenda Nokia, najavio je da će telefoni biti predstavljeni najkasnije do kraja tekuće godine s mogućnošću dolaska na tržište odmah na početku sljedeće (2017).

Povratak na Net.hr