'BESMRTNOST JE NEMORALNA'

MISTERIOZNI ŠTAND NA SAJMU ELEKTRONIKE ŠOKIRAO MNOGE: Nisu ni slutili da iza svega stoji Netflix

Tvrtka Psychasec izložila je “prazne ljudske košuljice”, ili umjetno uzgojena ljudska tijela bez svijesti u koja njihovi klijenti mogu unijeti svoju svijest.

Jedan misteriozni štand na ovotjednom Sajmu elektronike u Las Vegasu kod posjetitelja je prouzročio emocije potpuno različite od drugih izlagača, piše Daily Mail.

Uznemirujuća prezentacija

Mogli su se čuti prigušeni komentari poput “Ovo mi se ne sviđa” i “Nee, ovo je previše za mene” od posjetitelja koji su se okupili oko postave Psychaseca i promatrali izložena ljudska tijela u staklenim škrinjama.

Tijekom kratke ture oko postave, izlagači odjeveni potpuno u bijelo pokušavali su prodati ideju o besmrtnosti, i to učitavanjem svijesti u “ljudske košuljice” koje bi bile dizajnirane kako god želite, dok bi na kraju prikazali ‘Joela’, svježu ‘košuljicu’ u vakuumiranoj vreći, koji je disao i hranio se kroz cijevi. “Ovo su sto posto genetski domaće uzgojene organske košuljice, koje mogu biti vaše novo tijelo”, Psychasecov vodič je rekao pokazujući uznemirujuće ‘ljudske košuljice’ unutar neonski obasjanih škrinja. “Napravljene su od kože, tkiva, mišića, kosti, živčanog sustava, stanica, svega što i mi sami imamo kako bi se mogli kretati.”

“Ovo su trenutno košuljice bez svijesti”, nastavio je vodič. “Razvili smo način učitavanja vaše svijesti u njih. Možete dobiti genetički dizajniranu košuljicu kakvu god želite. Želite li biti viši, niži, mišićaviji, s boljim vidom, brži, bilo koje rase ili spola, s vašim umom unutra.” S obzirom da su košuljice napravljene od organskog materijala, osjetljive su na ozljede i bolesti. No osoba može u tom slučaju jednostavno prebaciti svoju svijest u novu košuljicu. Za razliku od većine drugih štandova, niti jedan od Psychasecovih izlagača nije imao značku s imenom.

Netflix opet iznenađuje

Iako je kompletna prezentacija mnogima bila uznemirujuća, stvarni razlog ove postave nije odmah vidljiv. Naime, posjetiteljima koji su prošli turu na kraju je prikazana najava za novu Netflixovu seriju ‘Alterd Carbon’.

Ovo je možda najbizarniji Netflixov marketinčki potez do sada, koji je bio toliko detaljno organiziran da su izvan štanda čak bili i posteri s porukama “Bojkotirajte #Psychasec”, i “Besmrtnost je nemoralna” (iako su izlagači inzistirali kako su plakate polijepili prosvjednici koji se protive ovakvom načinu stjecanja besmrtnosti). U svakome slučaju, ne radi se o postavi koju ćete tako brzo zaboraviti.

Povratak na Net.hr