U OBLIKU PRSTENA

POGLEDAJTE NOVO FUTURISTIČKO KORPORATIVNO SJEDIŠTE APPLEA: Atraktivni izgled zgrade osmislio je još Steve Jobs

Tehnološki div Apple nije jučer predstavio samo tri nova modela iPhonea, nego i svoje novo sjedište – golemu transparentnu zgradu u obliku prstena, sljubljenu s prirodom, kako je i zamišljao pokojni osnivač kompanije Steve Jobs.

MOĆNA KAMERA I PAPRENA CIJENA: Apple predstavio iPhone X, najveća novost je prilično zabavan trik

Apple je u utorak u svom novom sjedištu, u dvorani Steve Jobsa, predstavio tri nova modela iPhonea, uključujući nestrpljivo očekivani model X, kojim je obilježena deseta godišnjica prvog iPhonea na tržištu.

Futuristički kampus u Cupertinu

A to novo sjedište, nazvano Apple Park, futuristički je kampus na 70 hektara u koji se može smjestiti 12 tisuća ljudi. Smješten je u Cupertinu, u srcu Silicijske doline, i nalikuje svemirskom brodu u prirodi.

“Appleov park održava vrijednosti u koje Apple vjeruje, tehnologiju i okoliš”, rekao je prvi čovjek kompanije Tim Cook.

Steve Jobs je nekoliko mjeseci prije svoje smrti 2011. javnosti predstavio projekt gradnje Appleova parka, koji je arhitektonski osmislio slavni Britanac Norman Foster.

Kompleks se u cjelosti opskrbljuje Sunčevom energijom

“Sami park, izvorno golemi betonski prostor, pretvoren je u zelenu površinu gradnjom više od 9,000 stabala, dok je korporativno sjedište Applea dizajnirano tako da se priroda vidi i da zahvaljujući staklenim zidovima nestane granica između interijera i eksterijera”, rekao je Cook.

Cijeli kompleks u cijelosti se opskrbljuje Sunčevom energijom.

“Steve Jobs je veliku pažnju posvećivao detaljima i ovo je njegovo čedo”, kazao je Appleov analitičar Tim Bajarin.

Apple će koncem godine početi organizirati i turističke obilaske svoga parka u kojem zaposlenici mogu uživati čak i u šetačkim stazama i voćnjaku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr