Dodatna memorija

ZANIMLJIV TRIK: Zvučat će čudno, ali evo kako možete dobiti više prostora u iPhoneu

Na prvi pogleda radi se o čudnom savjetu – ako vam je telefon pun smeća, a vi želite osloboditi nešto memorije, onda skinite još smeća.

Ali stvarno djeluje.

Ovaj novi trik omogućuje ljudima da dobiju dodatan prostor na svome iPhoneu jednostavno tako da skinu još i neke nove aplikacije, te na taj način prevare svoj telefon da pomisli kako je potrebno da očisti nešto prostora, prenosi Independent.

NEMATE MJESTA? Zgodni iTunes trik koji će automatski osloboditi prostor na vašem iPhoneu

Velike aplikacije oslobađaju prostor

Kako bi to postigli, sve što trebate napraviti je skinuti neku veliku aplikaciju koja zauzima više prostora nego što vam je ostalo na iPhoneu. Čim to napravite, vaš će uređaj automatski početi čistiti memoriju i stvarati potreban slobodan prostor.

Jedna od preporučljivih aplikacija za tako nešto je Heartstone, koja je istovremeno stvarno velika i potpuno besplatna. Ali možete skinuti i bilo koju drugu aplikaciju a zatim ju izbrisati čim sustav počne čistiti prostor.

To se može odnositi na brisanje stvari koje su kopirane u fotografijama, kao i na smanjivanje raznih podataka s aplikacija. Neke aplikacije mogu toliko narasti da zauzimaju i cijeli gigabajt prostora, što može biti veliki problem za telefon sa 16 gigabajta.

Apple Introduces New Products
Iako ih mnogi koriste kao računala, iPhonei još uvijek nemaju dovoljno memorije za tako štoFoto: JOSH EDELSON/AFP

Stara ideja, novi način

Ova nova tehnika u stvari je samo poboljšana verzija starije, kojom biste prevarili svoj telefon da namjeravate skinuti veliki film. Telefon bi zatim pokušao napraviti mjesta za njega tako što bi počistio sve nepotrebne podatke, a zatim bi vi mogli koristiti oslobođeni prostor za štogod želite.

Ali taj je trik prestao raditi s iOS-om 10, koji je izašao u rujnu.

Ovaj novi trik radi slično, samo možda i malo bolje. U slučaju filma stvarno ste trebali kupiti jedan s iTunesa, što je stvaralo rizik da stvarno morate i platiti i skinuti taj film.

Postoje i neki očitiji načini oslobađanja prostora na iPhoneu. Ako odete na postavke i potražite memoriju, možeti na ‘Optimalizirajte memoriju’ što će vam pomoći da oslobodite nešto potrebnog prostora. Ako vam stvaro nedostaje mjesta, možda biste mogli prebaciti sve svoje fotografije u oblak google Photosa ili iCloud.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr