banner

NIJE 100% SAVRŠENA

WHATSAPP UVODI OPCIJU KOJA ĆE ZA MNOGE BITI ‘SPASONOSNA’: Ipak, postoji ‘kvaka’ koja vam se neće svidjeti

Iz WhatsAppa su napomenuli nekoliko stvari koje trebate znati prije nego što uključite ovaj način rada

Već neko vrijeme šuška se da će WhatsApp uvesti jednu, ali veliku promjenu u načinu rada – i napokon je otkriveno o čemu je riječ! Najpopularnija aplikacija za dopisivanje potvrdila je kako će od sada imati opciju “poruka koje same nestaju”, prenosi LADbible.

Nažalost, ima mnogo propusta

Naime, tu opciju morate posebno uključiti u postavkama, a jednom kada je uključite, sve poruke koje šaljete određenoj osobi ili u grupnim razgovorima nestat će nakon sedam dana. Iz WhatsAppa su napomenuli nekoliko stvari koje trebate znati prije nego što uključite ovaj način rada.

MRAČNE TAJNE WHATSAPPA KOJE VAS IZLAŽU OPASNOSTI: Zbog ovih pet razloga poželjet ćete ga odmah izbrisati

Prvo, ako koristite ovu opciju u razgovoru s jednom osobom, možete je uključivati i isključivati koliko god puta želite, ali u grupnim razgovorima to kontroliraju – administratori. Također, ako osoba kojoj ste poslali poruku istu ne otvori u roku od sedam dana, poruka će nestati, ali pregled poruke će biti vidljiv u notifikacijama.

Poruka nestaje, ali ne i sadržaj

Dakle, to ne znači da osoba neće moći napraviti snimku zaslona vaše poruke i na taj način imati dokaz da se komunikacija, barem s jedne strane, dogodila. Sve fotografije i videozapisi koje šaljete spremat će se u galeriju samo ako imate uključenu opciju automatskoga spremanja.

Kada poruka nestane, sadržaj i dalje ostaje na vašem uređaju. Još uvijek nije poznato kada će opcija “samouništavanja” poruka biti dostupna, ali nagađa se da bi mogla stupiti na snagu u sljedećim tjednima.

Povratak na Net.hr