BRBLJAVA SIRI

VAŽNO UPOZORENJE: Evo zašto biste se trebali zabrinuti ako ste ikada izgubili iPhone

Jedna žena ima važno upozorenje o opasnosti ako izgubite svoj iPhone, jer bi to moglo omogućiti strancima da bez ikakvih teškoća dođu do vaših raznih osobnih informacija.

Korisnica twittera @afronomics_ nedavno je pronašla telefon druge djevojke. Odlučila je potražiti vlasnicu, ali je usput otkrila i daleko više toga o njoj nego što je namjeravala, piše Mirror.

10 načina kako iskoristiti stari smartphone

Ona pita, Siri odgovori

Žena nije uopće trebala ni na koji način hakirati iPhone. Jednostavno je uključila Siri i pitala “Kako se ja zovem?”, i to je to. I zaista je alarmantno kojim je sve detaljima imala pristup.

Pronašla je adresu, osobe koje najčešće zove, kao i starosnu dob vlasnice, pa čak i gdje je parkirala. Stvarno je bilo jednostavno, te je @afronomics_ pojasnila na Twitteru kako bi i drugi to vidjeli. Nikada ne znate tko bi mogao pokupiti vaš telefon.

Kako zaključati i Siri zajedno s iPhoneom

Srećom, postoji način da se to spriječi. S najnovijom verzijom iOS-a stigla je i mogućnost da isključite Siri kada je iPhone zaključan. Na taj ćete način trebati unijeti lozinku ili dodirnuti prstom senzor kako biste mogli pristupiti svemu osim hitnim pozivima.

Kako biste bili sigurni da vaš telefon ne ostavlja Siri uključenu i kada je zaključan, odite na postavkke (settings), izaberite ‘Touch ID & Passcode’, i isključite Siri u ‘Allow access when locked’ odjeljku.

Mnogo je ljudi bilo zahvalno @afronomics_ za otkrivanje potencijalnog problema. A srećom, i vlasnica izgubljenog telefona ubrzo ga je dobila natrag.

Povratak na Net.hr