Uvijek je prazan...

ŠTO NAPRAVITI KAD STE U VELIKOJ ŽURBI? Ovo su četiri načina kako da brzo napunite mobitel i ne zakasnite na sastanak

Dok naši mobilni telefoni postaju sve jači i jači, a ekrani sve veći, baterije ne uspijevaju jednakom brzinom slijediti taj rast.

Nije rijetko da na kraju dana tražite punjač, bez obzira kakav model telefona imali.

No kada vam je dan potpuno ispunjen poslom i drugim obavezama, vrijeme za punjenje telefona često vam je svedeno na minimum. Na primjer, ako jurite s jednog sastanka na drugim, možda imate samo pet minuta za punjenje telefona prije nego što opet morate krenuti, piše Popular Science.

dakle, želite pohraniti što više energije u baterije u što kraće vrijeme. Slijedite ove korake kako da što uspiješnije napunite telefon za vrijeme kratkih pauza, pa će mu ostati struje do kraja dana.

EKSPLODIRAJU IM BATERIJE! Samsung zbog velikog sigurnosnog problema s tržišta povlači svoj popularni model

1. Koristite način rada za let u zrakoplovu

Jedan od najučinkovitijih načina da brzo napunite telefon je da ograničite količinu struje koju troši dok se puni. A najbolji način da to naprevite je da ga prebacite na način rada u zrakoplovu čim ga počnete puniti.

Ovaj je potez učinkovotiji nego što možda mislite. Bez trošenja energije na konstantno provjeravanje bežične mreže, ažuriranja aplikacija i rada da ostane stalno spojen na mrežu, vaš telefon troši daleko više nego što je uobičajeno.

Mislite o punjenju telefona kao o punjenju kade – kada će se puno brže napuniti ako nigdje ne curi i ako je odvod čvrsto začepljen. Istina, nećete dobivati nikakve poruke niti pozive dok ste u takvom modu, ali ako ga punite samo par minuta, žrtva se isplati.

 

2. Ne provjeravajte svako malo svoj telefon

Već smo spomenuli zrakoplovni mod, ali sve što obično radili kako biste uštedjeli bateriju poboljšava i brzinu punjenja. To uključuje i odupiranje iskušenju da provjeravate svoj telefon svake tri minute da vidite koliko je napunila baterija.

Veliki, dobro osvjetljeni ekrani na modernim smartfonima dosta su zahtjevni po pitanju energije, pa ne provjeravajte poruke a ne radite niti išta drugo dok vam se telefon puni. Dakle nema igranja, gledanja videa, slušanja glazbe ili razgledavanja albuma fotki.

punjenje telefona
Kada brzo punite telefon, najbolje je da ga uključite u utičnicuFoto: Art-Of-Photo/Thinkstock

3. Uključite ga u pravu utičnicu

Bez sumnje je praktično samo priključiti mobitel na laptop, posebno ako vam utičnica nije pri ruci. Ali količina energije koju će vaš telefon dobiti iz USB utora nije ništa u usporedbi s količinom direktno iz utičnice, iako konkretne razlike variraju ovisno o tehnologiji.

Ako već morate puuniti preko računala, ond pronađite što novije, jer svaki noviji USB standard ima veći kapacitet prebacivanja energije. Opet, to ovisi i kaoji uređaj priključujete na koji izvor energije, ali u pravilu, što novije to bolje.

4. Kupite telefon koji se brzo puni

Tehnologija brzog punjenja prošilila se po cijelom tržištu, osim za iPhone (za sada). Ako želite telefon koji je u stanju dulje vremena normalno funkcionirati nakon samo par minuta punjenja, potražite one koji nude tu mogućnost slijedeći put kada budete kupovali novi.

Qualcommov Quick Charge predstavlja jednu od najnaprednijih tehnologija na tržištu trenutno, a najnoviju verziju 4.0 vjerojatno će podržavati većina telefona koji će se lansirasti ove godine. Neki proizvođači imaju svoje vlastite varijacije, Dash Charge tehnologija na najnovijem OnePlus modelu na primjer, obećava napuniti vaš telefon od 0 do 90% za sat vremena.

Kao i uvjek, provjerite tvrdnje proizvođača pomoću recenzija kojima vjerujete, ali tehnologija brzog punjenja je stvarna i ne radi se o triku. Možda njom nećete brže puniti vaš sadašnji telefon, ali mislite na nju slijedeći put kada budete kupovali novi uređaj.

Povratak na Net.hr