VEĆ ZA NEKOLIKO MJESECI?

STIŽE JEFTINI iPHONE: Apple bi uskoro mogao lansirati smartphone za široke narodne mase

Potaknut uspjehom svog najnovijeg telefona iPhone X, Apple bi za nekoliko mjeseci mogao lansirati još jedan novi iPhone.

Pojavile su se glasine o novoj verziji Appleovog ‘jeftinog’ iPhonea SE, koji bi fanovima ponudio prihvatljiviju alternativu u odnosu na megaskupi iPhone X, piše Mirror.

iPhone SE prvi je put lansiran u ožujku 2016. te je opremljen manjim 4-inčnim ekranom i metalnim kućištem koje je prvotno korišteno za iPhone 5. Opremljen je pristojnom kamerom te je trenutačno najjeftiniji iPhone koji Apple nudi.

Tajvanski Economic Daily News, kao i Macrumours, tvrde kako je Apple sklopio ugovor s tajvanskim proizvođačem Wistronom za proizvodnju iPhone SE 2 smartphonea u Wistronovoj tvornici u Indiji.

Novi jeftini iPhone neće se previše izgledom razlikovati od originalne SE serijeFoto: Facebook

Nije poznato kada bi Apple mogao predstaviti novu verziju svog iPhonea SE, ali stručnjaci smatraju da bi to moglo biti u ožujku 2018., dvije godine nakon lansiranja prvog jeftinog iPhonea.

MOŽETE LI VJEROVATI? Otac prodao novorođenu kćer kako bi sebi mogao kupiti iPhone

Iako bi izvana SE 2 mogao izgledati poput svog prethodnika, Apple će vjerojatno pojačati procesor, te moguće i kameru, kako iPhone ne bi previše zaostajao za konkurencijom.

Kako je standardna veličina ekrana smartphonea postala ona između 5 i 6 inča, 4-inčni telefon prikladan je za manje ruke i džepove.

Povratak na Net.hr