JOŠ MALO I STIŽE

PROCURILE PRVE FOTOGRAFIJE NOVOG iPHONEA 8: Dizajn bi mnoge fanove Applea mogao jako šokirati

Novi iPhone 8 najiščekivanija je stvar u tehnološkom svijetu od 2014. godine kad se počelo šuškati da će Apple izaći s većim mobitelima.

iPhone 6 i iPhone 6 Plus imali su nešto veći ekran, no što se dizajna tiče uređaji su danas više-manje isti kao i prije tri godine. iPhone 7 je došao s nekim novitetima, ali korisnicima je očito dosta starog dizajna što je ujedno i rezultiralo padom prodaje uređaja.

U rujnu bi trebali izaći iPhone 7s i iPhone 7 Plus, no ono što svi čekaju je iPhone 8. Prema informacijama nekoliko različitih izvora, taj uređaj će imati potpuno novi dizajn u kojem će se najviše isticati kučište od nehrđajućeg čelika smješteno između dviju 2.5D staklenih ploča.

Očekuje se i da će imati novi OLED ekran, praktičniji i od onog na Samsungovom Galaxyju S8 i S8+. Šuška se i o uklanjanju ‘home’ gumba.

Neko vrijeme se nagađalo i o skeneru za otisak prsta na poleđini uređaja, što je mnogima bio prst u oko, no postoje i izvori koji kažu kako dizajn još nije dovoljno sazrio za takvo što.

No, čini se kako je dizajn novog iPhonea 8 više-manje gotov te bi prema sadašnjim nacrtima trebao izgledati ovako.

Kamera će biti okrenuta vertikalno, a ne horizontalno kao što je slučaj s iPhoneom 7 Plus, imat će, vjeruje se, sustav s dvojnom lećom, LED flash i mikrofon.

Što se slušalica tiče, prema ovom dizajnu, novi iPhone neće imati 3,5 milimetarski utor za iste.

Predstavljanje novog iPhonea 8 očekuje se u rujnu, no moguće je da će biti pomaknuto na listopad ili studeni zbog navodnih problema u proizvodnji.

Povratak na Net.hr