Opet problemi s Appleom

PAZITE ŠTO GLEDATE: Bizarni video od 5 sekundi može skršiti svaki iPhone

Korisnici iPhonea i iPada čuvajte se, vani je video koji će vam ‘srušiti’ uređaj ako ga odvrtite.

Misteriozan pet sekundi dug video prvo prouzrokuje usporavanje appleovih uređaja, sve dok isti potpuno ne umru, slično VHS kazeti iz horor filma ‘Prsten’, piše RT.

Ova tekstualna poruka može srušiti bilo koji iPhone

Različit video, ali slične posljediceFoto: giphy

Ne gledajte mađioniočarske trikove

Video djeluje kao naizgled bezopasna mp4 datoteka koja prikazuje jako brz mađioničarski trik. Telefoni navodno nastave raditi dobro nekih desetak sekundi prije nego što se uspore i na kraju umru.

Još nije jasno zašto kaj kratki video ima takav učinak, ali pretpostavlja se da se vjerojatno unjemu nalazi neki zloćudni kod.

Srećom, izgleda da nema nekakvih trajnijih posljedica ite se ovaj bug može popraviti tvrdim resetiranjem. To radite tako da istovremeno pritisnete i držite gumbe za uključivanje i glasnoću kod iPhonea 7, ili gumb za uključivanje i Home gumb kod svih drugih iPhonea.

Nešto slično se događalo i s SMS bugom koji je 2015. prouzročio rebootanje iPhonea.

‘Nismo krivi mi, krivi su korisnici’

Unatoč tome što je napokon priznao postojanje tzv. ‘bolesti dodira’ na njihovim iPhone 6 Plus uređajima, te ponudio konkretno rješenje, Apple i dalje inzistira kako su problem korisnici, piše Extreme Tech.

SIVA CRTA SMRTI: Vlasnici iPhone 6 telefona tuže Apple jer im mobiteli jednostavno ‘umiru’

Te stoga popravak ne nudi besplatno, već ga naplaćuje 149 dolara (1.050 kuna). Iako su sive linije na ekranu posljedica nekih izmjena u dizajnu iPhonea, što ga je učinilo osjetljivijim na padove od prethodnika,

Apple je jednostavno izjavio kako su korisnici sami krivi što im iPhonei ispadaju.

Povratak na Net.hr