UKIDANJE PODRŠKE

MILIJUNI GUBE WHATSAPP! Provjerite svoje mobitele da ne biste i vi ostali bez popularne aplikacije

Ukoliko imate zastarjeli iPhone, možda je vrijeme za kupnju novog pametnog telefona

WhatsApp uskoro više neće biti dostupan ljudima koji koriste iPhone 4, jer firma prekida s podržavanjem Appleovog operativnog sustava iOS 6. iOS 7 biti će se podržavati do 2020., ali nova verzija aplikacije radiće samo s uređajima s instaliranim iOS-om 8 ili višim sustavom, piše Mirror.

Nemogućnost novog instaliranja

Ova odluka ne odnosi se na mobitele koji već imaju instaliran WhatsApp na svojim telefonima, jer bi u tom slučaju aplikacija trebala funkcionirati do 2020. No ako resetirate svoj telefon nećete biti u stanju ponovo instalirati aplikaciju. Moguće je i da će neke opcije prestati raditi na starijim telefonima. Ono što je sigurno je da više neće dobivati nove opcije koje WatsApp često uvodi. Ovo se odnosi na svakoga tko posjeduje iPhone 4S, 5, 5C ili 5S, ako nikada nisu ažurirali svoje telefone na noviju verziju iOS-a.

Najnoviju verziju iOS-a koju ovi telefoni mogu koristititi je 7.1.2. Kasniji telefoni, poput iPhonea 4S i 5, mogu koristiti novije verzije iOS-a pa za sada još ne bi trebali imati problema.

JE LI I VAŠ NA POPISU? S jučerašnjim danom WhatsApp prestao raditi na nekim uređajima

WhatsApp redovito ukida svoju podršku starijim uređajima, tako je 2016. tvrtka objavila kako stariji Blackberry telefoni te uređaji koji koriste Nokijin operativni sustav S60 neće biti podržani od 2017.

Povratak na Net.hr