Ne žure

JOŠ ĆEMO ČEKATI: Objavljen datum puštanja u prodaju Samsungovog najnovijeg S8

Ljubitelje Samsungovih smartfona čeka (još) jedna loša vijest zbog katastrofalnih eksplodirajućih S7, puštanje u prodaju novih S8 koje se trebalo dogoditi ove veljače – odgađa se ‘na neodređeno’.

Samsung je izjavio kako su loše baterije od dva različita proizvođača krive za učestalo pregrijavanje, zapaljenje, pa čak i eksplodiranje Galaxy Note 7 smartfona, prenosi The Sun.

OTKRILI SU KRIVCA: Samsung pokušava krenuti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

Te su pogreške koštale južnokorejskog elektronskog diva 5,3 milijarde dolara (37 milijardi kuna), iako se tvrdi kako je velika potražnja za čipovima koje proizvodi i više nego nadoknadila troškove debakla.

Naučene lekcije

Samsungov direktor za mobilnu elektroniku Koh Dong-jin izjavio je kako su uspostavljene nove procedure kako bi se izbjeglo ponavljanje ‘plamenih Samsunga’.

“Lekcije tog incidenta dobro se vide u našoj kulturi i procesima” izjavio je Koh novinarima na konferenciji za medije. “Samsung Electronics naporno će raditi da ponovo zadobije povjerenje kupaca!”

Koh je rekao kako Galaxy S8 neće biti otkriven na Mobile World Congressu u Barceloni, koji se otvara 27. veljače, i koji je bio tradicionalno mjesto predstavljanja novih izdanja serije smartfona Galaxy S.

Koh nije rekao kada će Samsung na kraju krenuti s prodajom novog smartfona, ali analitičari očekuju da prodaja počne do travnja.

Samsung mora ponovo uvjeriti korisnike da je riješio sve probleme koji su pratili Note 7. Reputacija tvrtke strmoglavila se nakon serije eksplozija i požara koje su pogodile Note 7. Fotografije rastopljenih Samsungovih uređaja preplavile su društvene medije a aviokompanije su zabranile putnicima njihovo korištenje tijekom leta.

Note 7 povučen je iz prodaje nakon samo dva mjeseca, a predstavlja jedan od najvećih neuspjeha u povjesti mobilne tehnologije.

Povratak na Net.hr