FORCE TOUCH

iPhone će se promijeniti na gotovo nezamisliv način

Appleova nova Force Touch tehnologija mogla bi donijeti posve novi opseg gesti na vaš smartphone.

Appleova Force Touch tehnologija će navodno debitirati u sljedećoj generaciji iPhonea.

Izvori potvrđuju da će nova generacija iPhonea izgledati slično kao i iPhone 6, ali će uključivati Force Touch zaslon s haptičkim povratnim informacijama. Kako bi išao ukorak s novim hardverom, Apple je dizajnirao operativni sustav iOS 9 koji će biti spreman za Force Touch, a također radi na tome da omogući programerima da mogu integrirati Force Touch u App Store aplikacije.

Force Touch će na iPhoneu biti korišten kako bi se očistio neki prostor koji je bio rezerviran za kontrolne tipke sustava i kako bi potencijalno mogao zamijeniti neke interakcije poput dugog pritiskanja nekih tipki.

Force Touch tehnologija će biti integrirana u mapama i služit će za postavljanje novih “pinova”, zatim u medijskim playerima za “skrolanje”, u kalendaru za dodavanje novih događaja, a preko cijelog sustava za brzu potragu za definicijama riječi. Međutim, budući da je Force Touch povezan s novim i još nenajavljenim hardverom, teško je očekivati da će biti najavljen na predstojećoj WWDC konferenciji.

Apple je već uspio sjediniti ovu tehnologiju s novim zaslonom koji će nalikovati na iPhone 6, ali s novom osjetljivošću na to koliko snažno korisnik pritišće svoj zaslon, javlja 9to5 Mac.

Ovaj sustav mogao bi eliminirati neke opcje kao što je “dvostruko tapkanje” po zaslonu i tap-and-hold opciju čime će se znato promijeniti navigacija kroz sadržaj koji se prikazuje na Appleovim uređajima.

Force Touch već je integriran u Apple Watch kao i na “trackpadovima” na novim MacBook računalima čija je prodaja započela prošli tjedan.

 

Povratak na Net.hr
%d bloggers like this: