NOVI GLASOVI

IMATE iPHONE? PROMIJENIT ĆE VAM SE SIRI: Uskoro ćete joj morati birati i ‘rod’, a stiže još promjena

Trenutno, Siri svakog mjeseca odradi 25 milijuna zahtjeva na 21 jeziku

Siri bi uskoro mogla progovoriti kao druga osoba. Appleova digitalna asistentica uvest će još dva glasa na engleskom jeziku, pruživši dodatni izbor korisnicima iOS i HomePod uređaja, prenosi Techcrunch. Također, po prvi puta glas neće biti predodređen kao ženski, (niti kao muški obzirom na to da na nekim jezicima Siri defaultno postavljena kao muški glas).

„Ovo je nastavak naŠe dugogodišnje posvećenosti različitosti i uključivosti i proizvodima koji su napravljeni tako da bolje  odražavaju raznolikost svijeta u kojem živimo“, stoji u priopćenju Applea.

No politička korektnost je tek detalj u odnosu na nove promjene, zbog kojih će, kažu u Appleu, Siri zvučati prirodnije. Apple je uposlio nove glumce koji će dati glas Siri te je snimke ‘provukao’ kroz Neural text to speech engine, sustav za kreaciju uvjerljivog strojnog govora.  Ovo nisu jedine dobre vijesti za Siri u iOS-u 14.5. Dolaskom najnovije bete, glasovi Siri u Irskoj, Italiji i Rusiji također su dobili blagodati adaptivnog izgovora, povećavši broj jezika koji koriste ovo poboljšanje unutar iOS-a na 38. Trenutno, Siri svakog mjeseca odradi 25 milijuna zahtjeva na 21 jeziku.

 

 

Povratak na Net.hr