MOĆNI PROCESOR I BATERIJA

HUAWEI MATE 8: Ovaj će telefon pomrsiti račune Samsungu i Appleu

Nekoliko dana prije službenog predstavljanja novinari GSMArene dočepali su se slika novog Huawei Mate 8 pametnog telefona. Ponajviše zbog Kirin 950 procesora koji je kreiran u Huawei tvornici, dugo se već isčekuje dolazak ovog uređaja. Naime, testiranja su pokazala kako je Kirin 950 procesor trenutno među najboljima na tržištu pametnih telefona.

Osim brzog rada i dužeg trajanja baterije, Kirin 950 je i glavni krivac za poboljšanu grafiku novog telefona iz Huaweija, što je dosad bila slaba točka njihovih uređaja. Jednako tako, novi procesor manje zagrijava potpuno metalno kučište Mate 8 telefona.

Kirin 950 ustvari je spoj četiri moćne Cortex-A72 jezgre (2.53 GHz) te četiri Cortex-A53 jezgre (1.8 GHz), koje ne zahtijevaju puno energije. Pored njih je i Mali T880MP4 GPU grafička kartica.


Kako najavljuje GSMArena, novi Mate 8 će krasiti 6-inčni ekran, a ovisno o modelu imat će dvije rezolucije – 1.080 x 1.920 piksela i 2.560 x 1.440 piksela. Jednako tako, ovisno o modelu, kupci će moći birati između verzije sa 32 GB ili 64 GB i 3 GB ili 4 GB RAM-a. Oba modela dolaze s mogučnošću korištenja dvije SIM kartice, kao i microSD utorom, pomoću kojeg se memorija može proširiti do 128 GB.

Mate 8 će imati prednju kameru rezolucije 16 MP s Dual Led bljeskalicom i prednjom 8MP širokokutnom kamerom s zasad još nepoznatim brojem modova za uljepšavanje. Ono što posebno veseli je izdržljiva baterija kapaciteta 4100 mAh, kao i USB Type C port na donjem dijelu.

Još ćemo dodati kako se Mate 8 pridružuje kategoriji telefona koji rade na novom Android 6.0 Marshmallow operativnom sustavu.

Povratak na Net.hr