Ima 'čak' i utor za slušalice

GOOGLE PREDSTAVIO PRVI SMARTPHONE: Pixel krije mnoga iznenađenja, a hvali se ‘najboljom kamerom ikad’

Google je danas predstavio prvi pravi pametni telefon – Pixel.

Google je danas na konferenciji predstavio dva modela pametnog telefona Pixel i Pixsel XL. Na tržište izlazi s posljednjom verzijom operativnog sustava Nougat, dolazi u dvije dimenzije 5 inča i 5.5 inča (i u tri boje), prenosi Bussines Insider.

NIŠTA POSEBNO: iPhone 7 će biti dosadan i trebamo čekati do 2017. za nešto stvarno impresivno

US-IT-LIFESTYLE-INTERNET-SOFTWARE-TELECOMMUNICATION-COMPUTERS-GO

Kučište je od aluminija i poliranog stakla. Na prednjoj strani se nalazi HD AMOLED zaslon, dok se ispod ‘haube’ nalazi Qualcomm Snapdragon 2x procesor s četiri jezgre na 1.6GHz, 4GB RAM-a, čitač otisaka prstiju ( koji je smješten sa stražnje strane telefona), 32 ili 128GB interne memorije, USB Type-C i (za razliku od Appleovog iPhonea 7) – 3.5 mm jack za slušalice.

Temeljna cijena je 649 dolara.

‘Najbolja kamera ikad’

Google se hvali kako je Pixelova kamera od 12,3 megapixela ‘najbolja kamera na mobitelu ikada’. Na fotografskom portalu DXOmark, dobila je 89 bodova (u usporedbi s 86 bodova iPhona 7). No nije ocjenjivana kamera Samsung galaxyja S7, za koju mnogi tvrde da je najbolja na tržištu.

Video stabilizacija u Pixelu, čini se, prilično je dobra.

Također, Google je predstavio i svoj dugoočekivani pametni zvučnik Google Home, set za virtualnu stvarnost DayDream, novi Chromcast i još nekoliko gadgeta.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr