Glasine se množe

BEZ 4K EKRANA, ALI S UI TIPKOM: Po čemu će sve novi Galaxy S8 biti poseban

Sve se više povećava broj glasina o samsungovom nadolazećem smartfonu S8, piše GSM Arena.

Tako najnovije glasine s kineske društvene mreže Weibo tvrde kako Galaxy S8 ipak neće imati 4K ekran, ali da će zato imati pravi gumb za pozivanje svog novog UI digitalnog pomoćnika.

MIČITE SE, SIRI I CORTANA: Samsung se nada da će vam njegov novi asistent zapaliti um, a ne telefon

Novi stari ekran

Samsung će vjerojatno zadržati QHD rezoluciju koja se koristi na trenutačnom Galaxy S7 jer to ima više smisla i po pitanju performansi kao i po pitanju trajanja baterija, da ni ne spominjemo kako sa 576ppi ovaj 5.1-inčni ekran već ionako daje dosta oštru sliku.

Jedina prava korist 4K ekrana je VR kvaliteta, ali procesori današnjih smartfona ionako još nisu u potpunosti speremni za 4K VR. No postoji nada kako bi veći, 5.5-inčni Galaxy S8 Edge ili Plus ipak mogao biti opremljen 4K ekranom.

Procjenjuje se kako će Galaxy S8 imati istu rezoluciju kao i sadašnji S7Foto: samsung.com

Pomoćnik s umjetnom inteligencijom

Izgleda da je Samsung stavio sve karte na svog novog digitalnog pomoćnika, pa čak isprobava i novi fizički gumb, postavljen sa strana na rub uređaja, koji će trenutačno na ekran dovesti pomoćnika. Očekuje se da će se ovaj novi digitalni pomoćnik naknadno pojaviti i u drugim Samsungovim uređajima, poput pametnih kućanskih aparata.

O Samsugu S8 naširoko se raspravlja, iako ima još više od tri mjeseca do dolaska u prodaju. Očekuje se da će Samsung predstaviti S8 26. veljače, kao jednu od glavnih zvijezda na sajmu Mobile World Congress 2017. Ali izvori koji upučuju na fizički gumb za pozivanje umjetne inteligencije isto tako upozoravaju kako bi Samsung mogao odgoditi Galaxy S8 sve do travnja slijedeće godine.

Telefon bi uz digitalnog pomagaća trebao imati novi Exynos 8895 čipset, dvostruku stražnju kameru, optički senzor za otiske prstiju ugrađen u ekranu, ali ne i home gumb.

Povratak na Net.hr