Lajkovi i na Twitteru

NEMA VIŠE ZVIJEZDICA: Lajkovi zamjenjuju Twitter favorite

Twitter mijenja jednu od svojih najpoznatijih odličja. Favoriti, koji su se tipično predstavljali zvjezdicama, sada postaju ‘lajkovi’, a izgledati će kao srca, jučer je najavila tvrtka. Srca će se pojavljivati i na Vineovim aplikacijama i stranicama.

Lajkovi će raditi na manje-više isti način kao i favoriti, aa srca će se pojavljivati na istome mjestu gdje su prije bile zvijezde, ispod tweetova. ‘Favorites’ dio vašeg korisničkog profila, koji pokazuje koji su vam se tweetowi svidjeli, bit će preimenovan u ‘Likes’.

Cilj je promjene “učiniti Tweeter lakšim i boljim za korištenje”, tvrdi produkt menadžer Akarshan Kumar, koji kaže da bi zvjezdica mogla djelovati zbunjujuće na nove korisnike.

“Puno vam se stvari može sviđati, ali ne može sve biti vaš favorit. Srce je, nasuprot tome, univerzalni simbol koji znači isto u svim jezicima, kulturama i vremenskim zonama. Srce je ekspresivnije, omogućuje vam prenijeti više emocija i lakše se spojiti s ljudima. I u svim našim testiranjima, ljudi su bili oduševljeni!”

Twitter već neko vrijeme eksperimentira sa srcima. Ova ih je društvena mreža počela testirati na Androidu tijekom ljeta, a kasnije je to proširila na iOS.

Hoće li promjena olakšati razumijevanje Twittera novim korisnicima tek se treba vidjeti.

Srca su se počela jučer pojavljivati na TweetDecku i na Twitterovoj web stranici, kao i na aplikacijama za iOS, Android i Windows 10. Bit će i na Vine iOS i Vine Android aplikacijama, kao i na Twitteru za Mac, koji će uskoro dobiti stvarno potrebno osvježenje.

Povratak na Net.hr