MIČITE SE, SIRI I CORTANA: Samsung se nada da će vam njegov novi asistent zapaliti um, a ne telefon

Nedavno su se pojavile glasine kako Samsung radi na novoj tehnologiji UI virtualnog asistenta koji će biti lansiran zajedno s nadolazećim uređajem Galaxy S8. Navodno bi se trebao zvati Brixby.

SAMSUNG JE U GOLEMIM PROBLEMIMA: Jedan od najprodavanijih proizvoda svako malo eksplodira!

U nedelju je južnokorejski div potvrdio da potvrdio kako će stvarno slijedeće godine biti objavljen nova UI asistent usluga, piše The next web.

Očekuje se kako će tehnologija stići na sve Galaxy smartfone te s vremenom poroširiti usluge glasovnog asistenta na kućanske uređaje i dijelove odjeće. No prvo ć se pojaviti na S8.

GALAXY NOTE 7 JE MRTAV: Samsung ugasio proizvodnju opasnog smartphonea

 

Dobra integracija i učenje od drugih

Samsung nije još otkrio puno detalja o svom novom asistentu, ali je izjavio kako će omogućavati savršenu integraciju s uslugama trećih strana.

‘PRIČAJ MI PROSTOTE’: Sve više usamljenih muškaraca gnjavi umjetnu inteligenciju – seksom

“Razni će developeri moći postaviti svoje usluge na našeg agenta”, kaže izvršni dopredsjednik Samsunga Rhee Injong, dodajući, “Čak i ako Samsung ne bi ništa sam napravio, što se više usluga postavi to će agent biti pametniji, učiti nove usluge i s lakoćom ih pružati krajnjim korisnicima.”

BRITAIN-SKOREA-COMPANY-SAMSUNG-TELECOMMUNICATIONS-CRISIS
NAkon debakla sa posljednjim smartfonom, Samsungu je nužno potreban veliki uspjehFoto: DANIEL LEAL-OLIVAS/afp

Samsung je povjerio nedavno kupljenom Viv Labsu zadatak razvijanje ove tehnlogije koja će pokretati novu uslugu asistenta.

Samsungovo preorjentiranje na poboljšavanje UI sposobnosti svojih proizvoda ni najmanje ne izneneđuje. I njegovi glavni konkurentni Google i Apple isto razvijaju vlasite asistente kako bi bili što inteligentniji i interaktivniji.

S obzirom na nedavne probleme s eksplodirajućevim telefonima i opasnim strojevima za pranje rublja, Samsungu je neophodno da mu uspije slijedeći glavni uređaj, a lansiranje snažnog virtualnog asistenta moglo bi mu možda pomoći da nadvlada konkurenciju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr