Kada si zadnji put pričao na telefon?

Ne, ne mobitel. Onaj, kakav smo svi prije imali kod kuće, onaj na koji si prvi put satima odbijao poklopiti u razgovoru s djevojkom ili mladićem koji ti se sviđao. Onaj koji najvjerojatnije još uvijek ima žicu koja ide u zid. Da, fiksni.

Suprotno popularnom vjerovanju, fiksni telefon nije nešto s čega zoveš baku jednom mjesečno da je pitaš kako je. Verovali ili ne, Hrvatska je 24. zemlja na svijetu (između 142 zemlje koje su bile u tom istraživanju) po broju fiksnih linija I, što je još nevjerojatnije, broj korisnika fiksne telefonije u Hrvatskoj u stalnom je porastu.

Što li svi ti korisnici fiksnih linija znaju, a vi ne znate? Koji su razlozi zbog kojih se odlučuju za korištenje telefona?

Cijena

Obračunska jedinica fiksne telefonije pristupačna je i prihvatljiva većini, bez obzira koliko vi pričate. Naime, konačni trošak se ne mijenja, jer većina paketa fiksnog telefona ima 1000 minuta, odnosno oko 17 sati razgovora, što je sat vremena telefoniranja svaki drugi dan ili pola sata svaki dan.

Baterija

Ako je uključen u zid, telefon ne koristi bateriju, što znači da uvijek radi, čak i ako ga ne stavite puniti preko noći. Najbolje je što pomoću njega možete pronaći svoj mobitel ako ste ga zametnuli u kući (ali ne i ako mu je prazna baterija).

Kvaliteta zvuka

Fiksni telefon ne može ući u tunel, izgubiti signal niti uhvatiti tajne poruke izvanzemaljaca, jer signal putuje dobrim starim žicama s kraja na kraj. Osim što je brzo, nevjerojatno je kvalitetno. Baš onako kako je to zamislio izvjesni Bell kada je izumio telefonski uređaj.

Dodatne usluge

Dolaskom digitalnih telefonskih centrala, vaš kućni, fiksni telefon dobio je mnoštvo mogućnosti  kao što su: identifikacija pozivatelja, buđenje, konferencijski pozivi s više ljudi odjednom, pa čak i prijateljski brojevi kod kojih vam se obračunava još povoljnija cijena.

Možda je ovo dobar trenutak za uzeti Vip fiksni telefon. Kliknite i pogledajte ponudu.

Povratak na Net.hr