VIDEO: Konačno možete igrati video igre pomoću vaših usta ili stražnjice

Za sve one koji traže nove načine za igranje video igara, jedan čovjek je kreirao dva vrlo jedinstvena igraća kontrolera – jednim se može upravljati pomoću usta, a drugim pomoću vaše stražnjice.

Ne vjerujete? Ben Krasnow, inženjer u tvrtki Valve koja se bavi razvojem videoigara, kreirao je dva kontrolera. U videu ispod on pokazuje kako oba ova kontrolera rade, no Krasnow ne želi reći kako (i zašto) je došao na ove ideje.

Kontrolor za usta koristi hardver od računalnog miša povezan s držačem.

Krasnow ukazuje da će biti nemoguće koristiti ovaj dodatak kako biste u potpunosti odigrali neku pravu igru. Naime, on nije namijenjen da prenosi precizne pokrete, već više služi za geste pomicanja, za kretanje izbornicima na zaslonu, da/ne naredbe i sl.

Za korištenje usnog kontrolera također trebate nositi i pripadajući mu držač. Evo kako to funkcionira:

//www.youtube.com/embed/HyaiszgzIzo

Drugi kontroler je namijenjen da se njime upravlja pomoću stražnjice. Izrađen je od vage za kupaonicu i kontrolera Xbox 360, a omogućava vam da okrećete svoj avatar u igri na lijevo i desno dok sjedite na njemu. Pogledajte kako Krasnow demonstrira njegov rad:

//www.youtube.com/embed/vfqtKJAnJHg

Jedino što još nije savim jasno je zašto bi netko ove kontrolere koristio u igranju videoigara. Zar bi “stražnji” kontroler u pucačkim igrama u prvom licu mogao ikoga napraviti boljim strijelcem?!

Povratak na Net.hr