VIDEO: GPS cipele vas same vode kući

Jednostavnim klikom na petu par ovih GPS cipela pomoći će vam da lakše pronađete put do svoje kuće.

GPS cipele kreirao je britanski dizajener Dominic Wilcox i nazvao ih je “No Place Like Home GPS Shoes”. Programirane su tako da vas odvedu natrag kući “bez obzira gdje se nalazite u svijetu”.

Wilcox je bio inspiriran pričom “Čarobnjak iz Oza” i glavnom junakinjom Dorothy Gale koja se upušta u potragu kako bi pronašla put do kuće nakon što se našla u zemlji Oza, odnosno u zemlji mašte i čuda.

“Razmišljao sam o filmu i kako bi Dorothy mogla klikniti cipelama kako bi se vratila kući”, piše Wilcox na svojoj službenoj internetskoj stranici.

“Nacrtao sam ilustraciju koju sam ugravirao na potplate cipela te sam odabrao crvenu kožu za unutrašnjost kao malu referencu na crvene cipele kakve ima Dorothy.”

Riječ je o u potpunosti funcionalnom prototipu, jer ovaj par muških cipela u lijevoj peti ima ugrađen GPS prijemnik, a za njegovo aktiviranje dovoljno je jednostavno kliknuti petama.

Korisnici moraju željenu destinaciju učitati u ove cipele putem kartografskog softevera i USB kabela, a zatim aktivirati GPS.

Svaki vrh cipele ima red od nekoliko LED lampica koje svjetle; na desnoj cipeli očitava se koliko daleko korisnik mora ići, dok kružni indikator na lijevoj cipeli pokazuje ispravan smjer.

Biste li nosili ovekve cipele? Primjerice, idealne su ako zaglavite negdje u gradu uz koje pivo previše i vraćate se kući kasno pješice. Ne brinite se više. Ove cipele će vas same odvesti do kuće.

No Place Like Home from Dominic Wilcox on Vimeo.

Povratak na Net.hr