NEUNIŠTIV

RECITE ZBOGOM NAPUKLIM EKRANIMA: Samsung predstavio nesalomljiv i savitljivi ekran za svoje smartfone

Napukli ekrani smartfona uskoro bi mogli biti stvar prošlosti, zahvaljujući novom razvoju iz Samsunga.

Korejski proizvođač telefona predstavio je ‘nesalomljiv’ savitljivi OLED ekran, koji bi se trebao pojaviti na smartfonima, piše Mirror.

Uspješno prošao testiranja

Tijekom testiranja prototip ekrana preživio je pad s visine od 1,2 metra 26 puta bez ikakve štete. Zatim je uspješno preživio i pad s visine od 1,8 metara.

Nakon toga, ekran je prošao i kroz rigorozna testiranja i dobio certifikat tvrtke Underwriters Laboratories (UL), službene testne firme Uprave za sigurnost na radu Ministarstva rada Sjedinjenih Država. Ekran je prošao i rigorozne testove izdržljivosti temeljene na vojnim standardima američkog Ministarstva obrane, tvrde u Samsungu.

Uz testiranje preživljavanja pada, ekran je i preživio testove preživljavanja ne temperaturama od 71°C do -32°C.

Osim smartfona, ovaj fleksibilni zaslon koristiti će se i na tabletima, displejima u automobilima i konzolama za video igre, kao i na vojnim mobilnim uređajima.

Sadašnji su savitljivi zasloni prekrhki

Samsung još nije predstavio previše detalja no kaže kako je ovaj ekran otporan na udarce razvijen korištenjem nesalomljivog donjeg sloja, na koji je pričvršćen gornji prozor. Nasuprot tome, sadašnji proizvodi sa savitljivim displejima imaju pokrov od stakla koji se često lomi nakon jačeg udarca.

NEŠTO POSVE NOVO: Na tržište stiže pametni telefon koji ćete nositi kao nijedan do sada

Očekuje se da će Samsung predstaviti svoj najnoviji uređaj, Samsung Galaxy Note 9, 9. kolovoza 2018. Novi bi smatrfon trebao izgledati slično prošlogodišnjem Galaxy 8, s displejem koji ide gotovo do samih rubova. Navodno bi trebao imat skener otisaka prsta ispod kamere, a ne pored nje, kao što je slučaj s Note 8.

Povratak na Net.hr