Sad ga vidiš, a sad ne

NEVIDLJIVI TELEVIZOR: Novi OLED ekran pretvara se u prozirno staklo kada je ugašen

Na prvi pogled izgleda kao staklena ploča u kliznim vratima, ali pritiskom na gumb ili zamahom dlana odjednom se pojavi TV ekran, piše Daily Mail.

Panasonic konstantno radi na poboljšavanju svog prozirnog televizora još od predstavljanja koncepta na Sajmu potrošne elektronike u Las Vegasu početkom ove godine, a krajnji je cilj da bude potpuno nevidljiv.

Prvi dvostrani i prozirni OLED ‘touch-screen’

Slika ‘kao na pravom TV-u’

Tvrtka je zamijenila LED ekran OLED-om koji kada je u prozirnom modu izgleda poput stakla, te korisnici mogu gledati kroz njega.

OLED ekran koristi samoosvjetljavajuće piksele, za razliku od LED ekrana koji koristi pozadinsko svjetlo kako bi osvijetlio piksele.

Da ne znate, ne biste prepoznali da je lijevi dio staklenih vrata ormara u stvari prozirni OLET TVFoto: YouTube/Screenshot

Ne samo da je Panasonic napravio nevidljivi televizor, već je tvrtka u međuvremenu uspjela popraviti sliku, tako da ju je gotovo nemoguće razlikovati od one na postojećim televizorima.

Ranijem je prototipu bila potrebna dodatna rasvjeta kako bi imao dobru sliku na ekranu, ali sada korisnici mogu vidjeti čistu i jasnu sliku bez da ju išta treba dodatno pojačavati.

Kako bi pokazala novi model. Panasonic je ugradio OLED ekran, koji se radi od finih, sitnih mrežica, u staklena klizna vrata velikog zabavnog centra.

Ovaj TV još je uvijek u fazi prototipa, i nije vjerojatno da će se pojaviti u prodaji još barem tri godine, tvrdi glasnogovornica Panasonica. Cijena isto još nije poznata.

Panasonic je projektirao svoj nevidljivi TV da služi i kao virtualni juke box. Glazbena aplikacija kojom upravljate pokretima ruke omogućuje vam da pretražujete digitalnu glazbu na jednoj polovici ekrana, dok je druga i dalje prozirna.

Povratak na Net.hr