banner

Jeste li spremni platiti 5.500 kn za Appleov iWatch?

Appleov iWatch bi mogao biti vrlo skup, kaže Ming Chi Kuo, analitičar iz KGI Securities.

Kuo predviđa da će neki modeli iWatch “pametnog sata” koštati više od 1.000 dolara kada se nađu na tržištu, a to će biti najvjerojatnije krajem godine. Kuov report objavili su MacRumors, Apple Insider i druge stranice specijalizirane za vijesti o Appleu.

Ovaj analitičar vjeruje da će isporuke iWatcha započeti krajem posljednjeg tromjesečja ove godine te da će ovaj pametni sat iz Applea nuditi biometrijsku funkcionalnost, integraciju s iPhoneom, iPadom i Mac računalima te da će imati “moderan izgled”.

Kao što je već ranije objavljeno, uređaj će dolaziti u dvije veličine. Jedan model imat će fleksibilni AMOLED zaslon od 1,3 inča, dok će drugi imati zaslon veličine 1,5 inča.

Također će imati safirne leće objektiva, prepoznavanje biometrijskih podataka,, NFC čip, bežično punjenje, bateriju od 200 do 250 mAh, a sve to će biti “zapakirano” u tanak i lagan dizajn.

Blog MacRumors citirao je Kuovo izvješće u kojem se navodi:

“Moda je naziv ove igre; najskuplji model vjerojatno će stajati nekoliko tisuća dolara. Referirajući se na pravila modnog tržišta, možemo predvidjeti da će kućište iWatcha i remen doći u različitim materijalima. Najskuplji model iWatch linije . . će nositi cijenu od nekoliko tisuća dolara”.

Prošle godine, Kuo je dokazao da je izvrstan izvor za vijesti koje se odnose na Appleov hardver. Njegova predviđanja o iPhoneu 5C nisu bila u potpunosti točna, međutim šira pokazala se prilično točnom.

Unatoč tome, mi ćemo ipak biti iznenađeni ako Apple predstavi iWatch koji će stajati više od 5.500 kn(!)

Apple je tehnološka tvrtka koja proizvodi potrošačku elektroniku, odnosno mainstream proizvode. No, kakav je to mainstream ako za dodatak za vaš iPhone trebate izdvojiti jednu prosječnu hrvatsku plaću?

Povratak na Net.hr