Ove biste zemlje trebali izbjegavati po svaku cijenu

Lijepa priroda, kristalno čisto more, prirodne znamenitosti ili poznate građevine mnogima su i više nego dovoljan razlog da im se neko mjesto učini privlačnim za provesti godišnji odmor. No, budite oprezni! Neke od vrlo poželjnih destinacija pravo su ‘minsko polje’ za turiste.

Samo zato što je neka destinacija popularnija i razvikanija od druge ne znači nužno da vam može pružiti sigurnost kakva vam je potrebna kao jednom turistu.

Možda vam ovo zvuči kao nepotrebno dizanje panike, no činjenica je da su neke zemlje zaista loš izbor za posjetiti, želite li miran odmor.

Kakve god da vam turističke bisere mogu ponuditi na papiru, činjenica je da to nije garancija da će u praksi sve biti sjajno. Egzotika, daljina te sasvim jedan drugačiji način života mogu biti itekako privlačni u odabiru destinacije, no budite pametni i dobro se informirajte!

U nastavku donosimo 10 ne-friendly turističkih destinacija koje biste trebali izbjegavati u širokom luku.

10. Sierra Leone

Zemlja koja je dosta vremena bila ratna zona, a poznata je kao izvor ‘krvavih dijamanta’. U svakom slučaju posjet njoj se nikako ne preporučuje.

9. Kuvajt

Ova bogata bliskoistočna zemlja ima obilje sunca, no dobrodošlica tamo nije jača strana.

8. Trinidad i Tobago

Za ovu predivnu zemlju pomalo čudi da se uopće našla na ovom popisu s obzirom da je lokalno stanovništvo ljubazno i prijateljski raspoloženo prema turistima. No, ipak, njena infrastruktura je potpuno drugačija priča i uvelike otežava boravak tamo.

7. Čad

Država u središnjoj Africi bez izlaza na more ima malo cesta i malo mjesta u kojima vlada mir. Nikako ne predstavlja destinaciju u kojoj biste se željeli naći.

6. Haiti

Osim što posjeduje svakakve čari, ima i hrpu neriješenih problema koje će svaki turist osjetiti na svojim plećima.

5. Pakistan

Ne predstavlja previše gostoljubivo mjesto kad su zapadnjaci u pitanju, osobito ako se nađete na njihovim plažama.

4. Alžir

Lijepa zemlja, no sigurnost europskih turista nije na previše visokoj razini. Bolje ju je izbjegavati.

3. Rusija

O njoj se ne mora ništa više reći, sve je već jako dobro znano. Mafija, kriminal i opasne situacije onima koji ne znaju gdje se i kada izlazi.

2. Bolivija

Unatoč nekim poznatim atrakcijama poput najveće slane pustinje na svijetu Salar de Uyuni, mnogih aktivnih vulkana, plitkih jezera u raznim bojama i gejzirima koji taj krajolik čine izvanzemaljskim, ova zemlja Južne Amerike ipak se našla na visokom drugom mjestu.

1. Venecuela

Iako je Chavez mrtav, određeni anti-zapadnjački duh još uvijek se osjeća u zraku. Iako ima najviše slapove na svijetu, Venezuela ne ulaže mnogo u ekološki turizam. Šteta za nju!

Povratak na Net.hr