Učitelju karatea 302 godine zatvora zbog “orgija” sa decom

U Španiji je to maksimum 20 godina

Sud u Španiji izrekao je juče kaznu od 302 godine zatvora šampionu karatea zbog silovanja nekoliko desetina učenika u svojoj školi, u najvećem pedofilskom skandalu u španskoj istoriji.

Fernando Tores Baena održavao je “orgije” sa maloletnicima u školi karatea u Las Palmasu, na Kanarskim ostrvima.

On je govorio svojim učenicima da će zbog seksa biti bolji u karateu, rekao je sudija Salvador Alba, čitajući presudu.

On je Toresa osudio na 302 godine zatvora po 35 tačaka u vezi sa seksualnim nasiljem i 13 tačaka koje se odnose na uključivanje maloletnika u pedofilsku mrežu u kojoj se zlostavljano 40-oro dece, od kojih su neka bila mlađa od 13 godina, preneo je AFP.

Ženi 148 i koleginici 126 godina zatvora

Toresova supruga Marija Hoze Gonzales osuđena je na 148 godina zatvora, a jedna učiteljica karatea Ivon Gonzalez na 126 godina zatvora, jer su i one učestvovale u ovim kriminalnim radnjama.

Sve troje će verovatno odslužiti najviše 20 godina zatvora, jer je to maksimalno vreme koje može da se provede iza rešetaka po španskom zakonu. Sudija Alba je u presudi rekao da je to nedovoljno.

On je naveo da je Tores u orgijama navodio učenike na seksualne odnose sa njim, ali i međusobno, bez obzira na njihov uzrast, pol ili broj učesnika u takvim dešavanjima.

Devetogodišnjakinja napastvovana dok joj je umirala majka

Jedna žrtva je u septembru 2012. godine ispričala sudu da ju je Tores zlostavljao kada je imala samo devet godina, dok joj je majka umirala od teške bolesti.

Psiholozi su zaključili da Tores nije mentalno bolestan i opisali ga kao manipulativnu osobu i “patološkog narcisa”, koji bezobzirno teži da zadovolji svoju potrebu da bude uvažavan.

Povratak na Net.hr